Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NUŽNO JE UREDITI STAZE NA GRADSKOM GROBLJU

Postoji opasnost da stariji građani zapnu na podlozi i tako se ozlijede

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Staze na gradskom groblju u Đurđevcu stvaraju probleme građanima, i to prvenstveno starijim osobama koje za hodanje koriste razna pomagala. Podloga od sitnih kamenčića nije pogodna ni za guralice ni za štake, kao ni za potpuno nepokretne osobe koje dolaze u invalidskim kolicima. Stariji građani već duže traže da se podloga na stazama prilagodi njihovoj populaciji, a i mlađi građani negoduju zbog sitnih kamenčića, jer im nerijetko prilikom hodanja završavaju u cipelama. Na taj problem ponovno upozorava i Tomislav Sokač, gradski vijećnik SDP-a. Stariji građani, ističe on, redovito imaju primjedbe na podlogu na stazama jer moraju dobro paziti na svaki korak. Dodaje kako stariji građani redovito posjećuju grobove svojih najmilijih pa je nužno postavljanje nove podloge na stazama na gradskom groblju.

– Najteže je građanima koji koriste guralice jer zapinju na podlozi od sitnih kamenčića, a postoji opasnost da zbog toga padnu i ozlijede se. I osobe koje dolaze u invalidskim kolicima imaju velikih poteškoća kako bi došle do mjesta na kojima su vječna počivališta njihovih najmilijih. Ni nama baš nije ugodno kad nam ti sitni kamenčići „upadnu“ u cipele – kaže vijećnik Tomislav Sokač. Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je kako je prijedlog Tomislava Sokača vezan uz uređenje glavnih staza na gradskom groblju još lani ocijenjen kao opravdan. Za uređenje će se, kaže gradonačelnik, iskoristiti tlakavci koji su prije bili postavljeni na Trgu svetog Jurja.

– Do blagdana Svih svetih staze na gradskom groblju bit će uređene opločivanjem tlakavcima – dodao je Janči.

FOTO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever

mažuranićeva i trg mladosti

Dvije staze koje dvije godinu zadaju muke pješacima i biciklistima napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati