Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Potpisani ugovori s pet udruga za promociju kulturne i turističke baštine

Kako doznajemo, u Koprivničko-križevačkoj županiji potpisani su ugovori o dodijeli financijskih sredstava udrugama na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2022. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Ugovore je s predstavnicima udruga ispred Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren.

Ugovore sa Županijom su sklopili Folklorni ansambl Koprivnica (za projekt 14. Međunarodni susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“), Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije (za projekt 15. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine), Društvo za povjesnicu i starine Molve (za projekt Dani duhovnosti i baštine „Đuro Kokša“), Klaster vinara Podravine i Prigorja (za projekt Promocija i valorizacija vinogradarskih područja Mure, Drave i Dunava) te Udruga „Stari zanati“ (za projekt Šetnja kroz naivu i umjetnička kolonija).

Ukupan iznos sufinanciranja je 80 tisuća kuna.

Pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić je dodala:

– Naša je Županija odgovorna za rad tematske koordinacijske točke iz područja ruralnog razvoja i etničke baštine i smisao ovakvih projekata je povezivanje istih djelatnosti, ali s partnerima iz različitih geografskih područja. Svaka od ovih udruga morala je kao uvjet osigurati tri partnera članica Saveza Alpe Jadran što je dodana vrijednost projekta – kazala je.

Župan Koren je istaknuo kako je Županija kao članica Saveza Alpe Jadran, unazad osam godina sufinancirala ukupno 36 projekata u iznosu od 451 tisuću kuna, dok je Savez do sad sufinancirao ukupno 58 projekata udruga s područja županije sa 115 tisuća eura što je preko 1,3 milijuna kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI