Povijesni “događaj”: Koprivničke dvije škole spremaju se za jednosmjensku nastavu

Dio učenika Osnovne škole Đuro Ester od jeseni će na nastavu u novu školu na Podolicama, a uz određenu „kozmetiku“ i ulaganja „Ester“ bi također od nove školske godine trebao biti spreman za nastavu u jednoj smjeni.

Dvije nove učionice nastale su u Đuri Esteru nakon rekonstrukcije dvorane.

– Kao što smo i najavili s gradnjom nove osnovne škole na Podolicama, radimo posljednje korake da budemo grad jednosmjenske nastave. Od ove jeseni na jednosmjensku nastavu prelazi i OŠ Đuro Ester te smo s tom namjerom rekonstruirali dio dvorane u dvije učionice i jedan kabinet – komentirao je gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako su im bitna i djeca i razvoj obrazovne infrastrukture u gradu Koprivnici.

Inače, radove vrijedne oko 400.000 kuna izvelo je Graditeljstvo Vrabelj, a uključivali su izvedbu građevinsko-obrtničkih radova, kojima je dvorana podijeljena u dvije učionice, uređen je kabinet, postavljen je parket u dvije učionice, postavljene su keramičke pločice u dijelu hodnika i kabineta, obojeni su zidovi i stropovi, ugrađena su nova rasvjetna tijela, izvedene instalacije vodovoda i odvodnje za umivaonike. Ovim zahvatima zadovoljene su sve potrebe za normalno odvijanje nastave.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI