Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Požar na imanju Golubićevih: U zadnji tren spasili smo pajceke, pilići su izgorjeli

Na gospodarstvu Verice i Dragutina Golubića u Subotici Podravskoj prošli utorak oko osam sati zapalio se svinjac.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Do požara je došlo zbog prijenosa topline električne žarulje koja je služila za  svjetlost i grijanje pilića, na slamu i drva koji su se nalazili u neposrednoj blizini žarulje te prijenosa vatre na ostale drvene elemente objekta. U požaru su izgorjeli krovište objekta, slama i pilići koji su se nalazili u objektu – izvijestili su iz PU koprivničko-križevačke.

Sljedećega dana posjetili smo obitelj Golubić i zatekli ih u raščišćavanju mjesta požara.

– Već smo bili ustali i u kući sam odjednom osjetila miris dima. Izašli sam van i imali kaj za vidjeti. Iz svinjca se već jako dimilo, a krovište gorjelo. Šok, kaj da velim. Išli smo brzo pustiti van pajceke, neki su dobili manje opekline, ali ipak su preživjeli, ali za 20-ak pilića bilo je prekasno. Ugušio ih je dim i izgorjeli su – priča nam Verica.

Dragutin ističe kako im je odmah bilo jasno da sami neće moći protiv vatre, nego da treba hitno pozvati vatrogasce.

– U tom šoku jedva sam se sjetio broja, ali svaka im čast, nazvao sam 193 i za nekoliko minuta već sam čuo sirene. Izašao sam na cestu da im pokažem gdje treba doći jer ulica nam je uska i vijugava, pa da ne gube vrijeme tražeći nas. Rekli su nam da je već bilo jako opasno i to kaj smo išli spašavati pajceke, meni je čak i košulja nagorjela, a da ne govorimo o tome da su gredice i krovište lako mogli pasti na nas. Al u tom šoku ne razmišljaš uopće o tome, nego gledaš kako da bar dio životinja spasiš – kaže Dragutin.

Požar su ugasili vatrogasci iz Koprivnice i obitelj Golubić od srca im zahvaljuje na trudu, jer u neposrednoj blizini svinjca nalazi se štagalj, a blizu je i kuća. Srećom, vatra je na vrijeme stavljena pod nadzor.

– Sad nam je najveći problem naći majstora koji bi nam što prije napravio krovište na svinjcu, da pajceki budu na suhom. A do majstora teško se dolazi. Al kaj nam vrijedi sad kukati, moramo dalje – zaključuje Dragutin Golubić. Verica dodaje kako su dosad već puno puta tako držali male piliće i grijali ih žaruljom i nikad nije bilo nikakvih problema. Ali sad vide kako je malo potrebno da dođe do vatre i štete. Oni svoju procjenjuju na 20.000 kuna.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati