Požar na krovištu kuće progutao novouređeni stan: “Mislio sam da imam goste na katu!”

Požar na obiteljskoj kući Matanovića u Svetom Ivanu Žabnu progutao je dio krovišta te cijeli stan u potkrovlju kuće. Sreća je u nesreći što nije bilo ozlijeđenih osoba, a kako smo doznali, brzom reakcijom vatrogasaca, ali i samih mještana i susjeda, šteta je ispala manja nego što je mogla biti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nemili događaj zbio se u noći s ponedjeljka na utorak, negdje iza ponoći. Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo zbog tehničkog kvara u predjelu razvodnog električnog ormarića. Požar se proširio na električnu instalaciju, a zatim i krovnu konstrukciju te je izgorjelo oko 18 kvadrata krovišta. Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Križevci i DVD-a Sveti Ivan Žabno i Cirkvena. O samom događaju više nam je rekao vlasnik kuće Ivo Matanović:

– Probudilo me to oko ponoći, mislio sam da je netko bio na katu. Izašao sam da vani upalim svjetlo i vidim što se događa, kad je na krovu već bila buktinja. U potkrovlju je bio taman novouređeni stan, vatra je sve progutala. No, sreća je da nitko nije stradao – govori nam Ivo, pokazujući nam na dio krovišta uništenog u požaru.
– U sekundi su se skupili susjedi, vatrogasci su zaista stigli jako brzo nakon dojave, a i sam načelnik općine bio je s njima sve dok požar nisu ugasili, do dugo u noć – govori nam Ivo. U sklopu kuće nalazi i klesarska radnja, koja, srećom, nije bila zahvaćena u požaru.

Što se tiče saniranja štete, kuća je, kako tvrdi Ivo, osigurana, a procjenu štete obećali su napraviti tijekom tjedna.

– Najvažnije je da se nikome ništa nije dogodilo, sve ćemo ostalo već nekako riješiti – zaključuje Ivo.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI