Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADOVI OTEŽAVAJU PROMET

Pravi kaos slijedi u srpnju, semafori na Peteranskoj ostaju do Uskrsa

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Početak radova na pružnom prijelazu na raskrižju Pavelinske i Ulice Ivana Česmičkog u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Križevci – Koprivnica u više navrata doveo je do prometnog kolapsa. Raskrižje je prije deset dana bilo zatvoreno za sav promet, što je pak uzrokovalo velike gužve na izlazu iz grada prema Varaždinu. Prometni kolaps stvara probleme i Hitnoj pomoći koja je prošlog tjedna na putu za intervenciju zapela u prometnom čepu i otežano je zaobišla kolonu vozila.

– Otkako su počeli radovi, kroz Pavelinsku se vozimo i po 10-ak minuta jer se stvaraju kolone s obzirom na to da se učestalo na dionici kod pružnog prijelaza vozi samo jednim prometnim trakom. Najgora je situacija kad ljudi idu na posao i s posla, ujutro oko sedam sati i poslijepodne oko 15 sati – kaže nam Hrvoje koji svakodnevno prolazi kroz Pavelinsku ulicu.       

Hitna pomoć je prošli tjedan na putu za intervenciju zapela u prometnom čepu

U HŽ Infrastrukturi kažu da će Pavelinska ulica u prometu biti do ljeta. 

– Početkom srpnja pa do kraja kolovoza planirano je zatvaranje kompletnog križanja Ivana Česmičkog, na državnoj cesti 20 i Pavelinske ulice zbog izvedbe novog križanja, odnosno uklapanja podvožnjaka u postojeću prometnicu – dodaju u HŽ Infrastrukturi.

Gužve u prometu stvaraju se i u Ulici Peteranska cesta na izlazu iz grada prema Peterancu. Tu su u tijeku radovi na obilaznici koja je također dio projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Križevci – Koprivnica. Promet se u dijelu Peteranske ceste odvija jednom prometnom trakom uz posebnu regulaciju, što također dovodi do velikih gužvi.

Radovi u Peteranskoj trajat će do Uskrsa i dotad će se promet odvijati u posebnu regulaciju

Radovi u Ulici Peteranska cesta, kažu u HŽ Infrastrukturi, trajat će do Uskrsa i dotad će se promet odvijati uz posebnu regulaciju. -Zatvaranje prometa u Ulici Peteranska cesta predviđeno je na jedan dan i to tijekom njenog asfaltiranja – navode u HŽ Infrastrukturi.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI