Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pred nepokretnim ocem zaklao brata – osuđen na 10 godina zatvora

Siniša Lukač (51) koji je u nedjeljno jutro 29. kolovoza prošle godine u Gračini pored Križevaca nožem zaklao starijeg brata Dragomira, u mjestu poznatijeg kao Dado, na Županijskom sudu u Bjelovaru proglašen je krivim i osuđen na 10 godina zatvora. Osim što će tako dugo biti iza rešetaka, Siniši je sud naredio obvezno psihijatrijsko liječenje u okviru zatvorskog sustava.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako je otkriveno u presudi, osuđeni Siniša zbog njihovih ranijih sukobljavanja Dadi nije smio prilaziti na manje od 10 metara, niti s njim uspostavljati ili održavati izravne ili neizravne veze jer ga je ranije napadao tako da ga je udarao rukama po glavi i tijelu, udarao drvenim kolcem po leđima, prsima i čitavom tijelu. Kada je Dado nakon prepirke s bratom izašao na dvorište kako bi telefonski od policije zatražio intervenciju, Siniša je iz kuhinje uzeo nož duljine 14,5 centimetara, prišao mu straga i ubo ga u lijevu stranu vrata. Zario mu je nož i pritom mu presjekao vratno-glavenu žilu kucavicu i lijevu vratnu venu. Dado je od brzog i obilnog krvarenja iz žila preminuo na mjestu događaja.

Kako smo doznali na mjestu zločina, Dado je živio sa starijim bratom Sinišom te bolesnim i nepokretnim ocem, a Dado i Siniša imaju još jednog brata i sestru koji ne žive s njima u Gračini.

Od mještana smo vrlo malo mogli saznati o obitelji Lukač u kojoj se dogodila tragedija. Svi su bili u šoku. Rekli su nam samo kako su svađe bile česte u njihovu domu, ali nisu imali informaciju o policijskim intervencijama u tom domu, kao ni da je Siniši bila izrečena zabrana približavanja Dadi.

Pokojni Dado privremeno je bio zaposlen na mjesnom groblju kao grobar, dok njegov brat Siniša, koji je osuđen za njegovu smrt, kako nam je rečeno, nije imao stalno zaposlenje.

U naselju su nam ljudi rekli kako su obojica braće prije imala problema sa zakonom te da su svojevremeno boravili u zatvorima, no službeno o tome nismo uspjeli dobiti nikakve potvrde. Ubijeni Dado nije bio oženjen, a stariji Siniša je rastavljen i ima sina koji živi u Zagrebu.

Susjedi su nam rekli kako Dado i Siniša nisu bili druželjubivi i da je riječ o osobama slabijeg imovinskog stanja. O tome svjedoči i trošna kućica u kojoj su živjeli.

Jedini svjedok krvavog zločina bio je njihov otac koji je nepokretan i koji je tijekom očevida bio u kući, ali i ostao i nakon što su pogrebnici odvezli mrtvo tijelo njegova sina na Odjel patologije. Kako su nam rekli susjedi tijekom očevida, policiju je pozvao jedan mještanin nakon što je jedna mještanka vidjela beživotno zakrvavljeno tijelo koje je ležalo pored stuba. Nitko u okolici ništa nije čuo, a pitanje je zapravo kada se točno dogodio sukob koji je na kraju rezultirao ubojstvom brata.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati