Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predstavili vodič za učenje abecede i slikovnicu

Đurđevačka Udruga Mali princ u sklopu projekta Slovo po slovo, slika do slike, koji financira Zaklada Hrvatska za djecu, osmislila je i predstavila vodič za učenje slova abecede Kajkavski abecedariji te slikovnicu Mjesto za prijateljstvo. Abecedarijom je stvorena knjižica za sve predškolce i prvašiće koja će im olakšati put poznavanja, razumijevanja i razlikovanja slova hrvatske latinice.

Slova, pojmove i njihove crteže pripremili su članovi Udruge. Slikovnica, pak, prikazuje dječaka Petra s teškoćama u razvoju s kojim se djeca ne žele družiti. Time se problematizira odnos društva prema osobi s teškoćama.

-Važni suradnici pri realizaciji projekta bili su i Zoran Vidaković, nastavnik likovne kulture, zadužen za autentične ilustracije slikovnice te Ante Topolčić zadužen za grafičku pripremu oba materijala za tisak – kaže Ana Senjan, voditeljica projekta.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI