Predstavljen projekt ‘Zdravo srce – zdrava budućnost’

Početna konferencija projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost” održana je danas u prostorijama županijske uprave.

Glavni cilj projekta, vrijednog 400 tisuća kuna, je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području naše županije.

Nositelj projekta je županijski Dom zdravlja, čija je ravnateljica Mirjana Hanžeković ovom prilikom podsjetila kako otprilike 700 ljudi godišnje u našoj županiji umre od kardiovaskularnih bolesti, koje su uglavnom rezultat modernog načina života – nezdrave prehrane i premalo kretanja.

Voditeljica projekta i pomoćnica ravnateljice za financijsko poslovanje Željka Fruk zatim je održala prezentaciju u kojoj je pojasnila projektne aktivnosti, dodavši da će se nastojati popularizirati zdrave navike i zdravlje u svakoj životnoj dobi. Razdoblje provedbe projekta je do 20. rujna 2023. godine, a najvažnije aktivnosti odnose se na izradu video spota i brošuru, promotivnu kampanju i info tjedan o prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Projekt se financira bespovratnim sredstvima, i to u omjeru Europska unija 85 posto i državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva 15 posto.

Foto: Kckžž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI