Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predstavljena knjiga „Maturanti starog kova“

U predvorju koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ proteklog je petka predstavljena knjiga „Maturanti starog kova 10“. Jubilarno je to deseto izdanje knjige koja je nastala zahvaljujući Udruzi Gekoma, odnosno Generaciji koprivničkih maturanata i njenom glavnom uredniku Ivanu Ferenčaku-Pindi. Sve je počelo 2012. godine kada je, kako je rekao sam Ferenčak, njegova generacija maturanata na 50. godišnjici proslave mature odlučila njihove uspomene iz školskih dana staviti na papir.

– Nije više bilo dovoljno izljubiti se sa dragim kolegicama i kolegama, nešto pojesti, popiti i reći „vidimo se k letu“. U dobrom raspoloženju donesena je odluka da na papir stavimo svoja sjećanja na dane školovanja, na naše profesore, maturalni ples i maturalno putovanje, sve one stvari koje se pamte zauvijek – rekao je Ferenčak, koji je i sam iznenađen kako je navedena knjiga, koja na taj način dokumentira i jedno povijesno razdoblje našeg grada, doživjela i deseto izdanje.  

„Maturanti starog kova“ nakon službenog dijela nastavili su se uz druženje prisjećati najljepšeg dijela svačijeg života, onog u školskim klupama.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI