Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predstavnica Grada Koprivnice na studijskom putovanju u Litvi

Na aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+, na studijskom putovanju u Litvi sudjelovala je viša savjetnica za kulturu, civilno društvo i EU projekte u Gradu Koprivnici Maja Ferlindeš. Studijsko putovanje sastojalo se od posjeta centrima za mlade u Litvi, točnije u gradu Vilniusu: Youth Center „Mes“, Pirmas blynas, Vilnius Social Club i The Order of Mlata, u gradu Kaunas posjet se održao u Centru za mlade „Patria“ i u gradu Elektrenai Centru za mlade Elektrenai.

-Prema zakonskim odredbama u Litvi centre za mlade osniva lokalna samouprava i financira njihov rad. Ciljane skupine centara za mlade većinom su mladi u riziku od siromaštva, mladi s problemima ovisnosti o drogi i alkoholu te mladi s problemima u ponašanju. Istovremeno, predstavljene su mogućnosti financiranja aktivnosti i razmjene mladih iz Programa Erasmus+ u novom proračunskom razdoblju – ističu u Gradu Koprivnici.

Na studijskom putovanju sudjelovali su sudionici iz: Slovenije, Njemačke, Portugala, Španjolske, Estonije, Poljske, Turske, Grčke, Luksemburga i Hrvatske. Troškove studijskog putovanja sufinancirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati