Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Preporodio se nakon operacije: Sad vidim bolje nego kad sam bio mladić!

Dragutin Glavica (77) iz Subotice Podravske, naselja na području općine Rasinja, preporodio se nakon operacija očne mrene. Da ima problema s vidom Dragutin je shvatio prilikom vožnje auta. Sve je slabije raspoznavao prometne znakove pa je odlučio potražiti liječničku pomoć.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na pregled sam čekao šest mjeseci, ali sad mogu reći da se strpljivost isplatila. Jednostavno sam se morao zaustavljati kako bih prepoznao znakove i bojao sam se da mi vid još više ne strada – priča nam Dragutin Glavica.

Nakon detaljnih pretraga utvrđeno je da mora operirati očne mrene na oba oka. Operacije mu, dodaje on, nisu teško pale, a njihov učinak je neprocjenjiv.

– Sad vidim bolje nego kad sam bio mladić i išao na pregled za procjenu vojne sposobnosti. Nema riječi kojima bih mogao zahvaliti svim djelatnicima Oftalmologije u koprivničkoj bolnici jer su svi krajnje profesionalno odradili svoj posao. Imao sam osjećaj kao da nisam bio na operacijama, a vid me sad služi kao nikad u životu – kaže Dragutin Glavica.

Prijatelji ga sad, domeće Dragutin, znaju zezati da će možda konačno pronaći i ljubav svog života nakon što je „popravio“ vid.

– Nikad se nisam ženio pa mi u šali znaju reći da moje vrijeme za ljubav tek sad dolazi jer se hvalim da me vid nikad bolje nije služio. Stara izreka kaže da u svakoj šali ima malo istine pa se ne bih žalio da se to ispostavi i u ovom slučaju – kaže kroz smijeh Dragutin Glavica.  

Sad Dragutina očekuju nove pretrage jer sve više osjeća srčane poteškoće. Problemi s povišenim tlakom, kaže on, odavno su njegova svakodnevica, ali sad su se pojavili i problemi sa srcem.

– Voda mi sve više dolazi do srca, a često završava i na plućima pa me čekaju nove pretrage. Ipak sam odavno zagazio u treću životnu dob pa i ne čudi to što svako malo moram kod liječnika. No, ipak se nadam da će sve biti kako treba i da ću još dugo uživati u umirovljeničkim danima – zaključio je Dragutin Glavica.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI