Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prestigao auto i blicao, a kada je dobio ‘srednjaka’, vozačici prepriječio put i prijetio smrću

Križevčanin Ivan (25) kazneno će odgovarati zbog prijetnji smrću jednoj djevojci. Kako navodi optužnica Općinskog državnog odvjetništva, taj je mladić 6. kolovoza 2020. godine oko 2.45 sati u Brckovčini pored Križevaca, na ulici kod benzinske postaje, vozačici automobila s kojom se prethodno posvađao u prometu, prijetio da će je ubiti iz pištolja.

Priča je objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tužitelji od suda nakon podignute optužnice traže da se Ivan kaznenim nalogom proglasi krivim i da ga se kazni s pet mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana, a ako će se žaliti, onda da mu se kazne povisi za još mjesec dana.

Epilog je to situacije koja nam se svima nekad možda dogodila, a tiče se nervoze u prometu zbog koje se nerijetko događaju svađe, no one ponekad rezultiraju i nečim drugim, kao što je bilo u ovom slučaju, kaznenim djelom prijetnje.

Nabila’ mu se na stražnji dio

Opisujući što se dogodilo i što je dovelo do svega toga, okrivljeni Ivan rekao je kako je upravljao svojom alfom romeo u smjeru Brckovčine. S njim se u automobilu kao suputnik nalazio prijatelj.

– Ta je djevojka vozila iza mene na oko jedan metar udaljenosti. To me zasmetalo pa sam naglo zakočio nakon čega je ona ostavila siguran razmak od mog automobila. No, u jednom trenutku me je obijesno prestigla i počeo sam joj ‘blicati’, a ona mi je pokazala srednji prst.

To me je razljutilo pa sam je prestigao. Zaustavio sam se automobilom kod benzinske postaje u Brckovčini i prepriječio joj put preko ceste. Zaustavila se i otišao sam do nje i pitao je zna li voziti. Nisam joj prijetio, niti joj uputio pogrdne riječi, već je ona bila bahata i bezobrazna prema meni. Nisam joj rekao da ću je ubiti iz pištolja, nego da pazi drugi put da ne bi naišao netko s pištoljem. Nakon toga smo se razišli – kazao je tijekom istrage okrivljeni mladić porekavši sve navode optužnice.

No, tužitelji njegovu obranu nisu mogli prihvatiti prije podizanja optužnice zato što ta vozačica s kojom se sukobio tvrdi sasvim suprotno.

Vikao i lupao po krovu

– Zajedno s mužem, svekrvom i djecom vraćala sam se iz svatova. Pretekla sam alfu romeo, a zatim sam primijetila da me vozač tog automobila slijedi i blica svjetlima. Otvorila sam prozor i pokazala sam mu srednji prst nakon čega me je taj vozač pretekao i zaustavio svoj automobil. Prepriječio ga je preko ceste tako da sam se morala zaustaviti. Vozač je izašao iz vozila, prošao do mene, počeo psovati, vikati i lupati rukama po krovu mog automobila. Tom prilikom mi je rekao da će me ubiti iz pištolja – kazala je u svom iskazu napadnuta vozačica. Dodala je kako su riječi koje joj je uputio okrivljeni Ivan kod nje izazvale strah za vlastiti život, kao i živote članova njezine obitelji.

– Žrtva detaljno i okolnosno opisuje cijeli događaj jasno navodeći i konkretne riječi prijetnje koje je tom prilikom izrekao okrivljenik, a to je potkrijepljeno i iskazima svjedoka (supruga i svekrve nap.a.) koji navode da je okrivljenik verbalno napao žrtvu i rekao joj da će ju ubiti pištoljem – naveli su tužitelji u optužnici.

S druge strane prijatelj okrivljenog rekao je kako je Ivan zaustavio svoj auto tako da se nije moglo proći, a zatim je izašao iz vozila i došao do vozačice s kojom je razgovarao. No, kako je naveo tijekom ispitivanja, on nije mogao čuti o čemu su njih dvoje razgovarali jer nije izašao iz vozila.

Suvozač se ispričao

– Tek kada sam primijetio da se u tom vozilu nalaze djeca, izašao sam van i rekao Ivanu da ostavi ljude na miru i ispričao sam se zbog njegovog ponašanja – rekao je tijekom istrage suvozač u okrivljenikovoj alfi romeo. Tužitelji su zaključno svemu iznesenom utvrdili da, ako je okrivljeni bio sposoban prepriječiti im cestu i onemogućiti im prolaz automobilom, da je bio sposoban i uputiti riječi prijetnje posebno zato što je njegov prijatelj svjedočio da je bio iznimno revoltiran ponašanjem vozačice do te mjere da se s njom verbalno sukobi.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati