Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BOMARK PAK ULAŽE U OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE

Prihodi podravske tvrtke strelovito rastu. Cilj je top 3 u Europi, a grade i solarnu elektranu

Ludbreška tvrtka Bomark pak, uz farmaceute iz ACG Europe najbrže je rastuća tvrtka iz Ludbrega. Ta je tvrtka zbog svoje intenzivne proizvodnje najveći pojedinačni potrošač energije u ludbreškom kraju. Ekspanzija ove tvrtke odvijala se u prošloj godini te će se nastaviti i u ovoj.

Cilja je ući top 3 tvrtke u Europi koje se bave proizvodnjom stretch folije. Tijekom prošle je godine Bomark pak povećao kapacitet proizvodnje za sto posto, jer su na postojećih sedam strojeva nabavili dodatnih sedam, a najavljena su i dodatna ulaganja u proizvodnju, ali i u obnovljive izvore energije. Tako će ova tvrtka najvjerojatnije kupiti 8,2 hektara zemljišta pokraj ludbreške obilaznice za izgradnju solarne elektrane, a samo ta investicija bit će veća od milijuna eura. Kako smo spomenuli, Bomark pak troši ogromne količine električne energije, i to u razini od 40 milijuna kilovat sati godišnje sa zakupnom vršnom snagom od gotovo 10 MW.

– Navedenom investicijom naša bi tvrtka koristila 21 posto Zelene energije u proizvodnom procesu, što bi nas stavilo u sam hrvatski vrh – napomenuli su u Bomark paku. Što se tiče same tvrtke, prihodi su rasli izrazito brzo te su oni u 2021. iznosili 84 milijuna eura, dok su u 2022. godini bili već 118 milijuna eura. Podaci za 2023. još nisu poznati, ali kako smo spomenuli, proizvodni kapaciteti su poduplani, tako da je za očekivati da su i prihodi znatno povećani. Tvrtka zapošljava više od 350 radnika, a i tu je najavljeno povećanje broja zaposlenika.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici gradskog vijeća grada Ludbrega, vijećnici su glasali i o prodaji gradskog zemljišta na ludbreškoj obilaznici gdje će tvrtka Bomark pak graditi solarnu elektranu. Ponuda ludbreške tvrtke je prihvaćena tako da je prvi korak ka izgradnji ispunjen.

– Prema dostavljenom poslovnom planu planirana je izgradnja solarne elektrane s trafostanicom čime bi smanjili potrebe za otkup električne energije. Planirani iznos ulaganja iznosi 750 tisuća eura, po megawatu, a planirani rok završetka projekta je do kraja 2024. godine – poručili su iz Grada, gdje će uprihoditi 124 tisuće eura ovom prodajom.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati