Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Kraju se provodi gotovo 35 milijuna eura vrijedan projekt sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača. Radovi su krenuli još krajem 2020. godine, a radilo se u naseljima Kladare, Dinjevac, Grabrovnica, Otrovanec, Stari Gradec i sama Pitomača. Planirani završetak svih radova je kraj ove godine, a izgradnja kanalizacijske mreže u svim naseljima u potpunosti je završena.

– U tih šest naselja, uključujući i Pitomaču, izgrađena je sva infrastruktura koja je potrebna za funkcioniranje sustava. Sustav je prošao i testiranja i sakupljena je dokumentacija, a u ponedjeljak, 25. rujna, održat ćemo i tehnički pregled. Dosad su odrađena dva tehnička pregleda, za izgradnju kanalizacijske mreže u Pitomači u Dravskoj ulici, za fazu 2 te za naselje Stari Gradac. Nakon tehničkog pregleda očekujemo i ishođenje uporabnih dozvola. Time će se u svim navedenim naseljima stvoriti uvjeti za priključivanje na javni kanalizacijski sustav. Osim toga, uz kanalizacijsku mrežu, odnosno uz linijske objekte izvedeno je i oko 1650 priključaka na sustav javne vodoopskrbe, što znači da su svi naši korisnici koji su podnijeli zahtjev u roku dobili i priključak na već postojeću izgrađenu vodoopskrbnu mrežu te za 2.048 pomoćnih priključaka na sustav javne odvodnje – istaknuo je za ICV direktor tvrtke Vodakom Antonio Vidović i istaknuo da se do kraja godine očekuje i završetak izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Pitomači.

– Radovi su u visokoj fazi, a osim samog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda radi se i na izgradnji 560 metara dovodnog kolektora, za koji su radovi u fazi dovršetka. Ostaje nam još samo izraditi spoj na već izvedenu kanalizacijsku mrežu u ulici Ljudevita Gaja u Pitomači te završiti određene detalje oko kišnog prelijeva i samim tim bi dovodni kolektor trebao u potpunosti biti u funkciji. Na ovoj lokaciji gradilišta u Pitomači postoji i stari uređaj koji je još uvijek u funkciji sve dok je novi u izgradnji, a po završetku izgradnje novog uređaja, stari ćemo u potpunosti ukloniti. Radovi idu prema planu i do kraja godine očekujemo i taj završetak priče o EU projektu Pitomača – zaključio je Vidović. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

PRESEDAN U PRAVOSUĐU! POŽGAJ GRUPA DOBILA SPOR PROTIV HGK

Nikola Požgaj: Dokazali smo da su Hrvatske šume pogodovale lobijima

Upišite pojam koji želite pretraživati