Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Natječaj za obnovu kolodvorske zgrade poništen, uskoro slijedi novi

Procijenjena vrijednost 1,5 milijuna eura, do kraja godine uređenje pothodnika

Uz velike projekte rekonstrukcije pruge od Križevaca do Koprivnice te od Križevaca do Dugog Sela, HŽ Infrastruktura planira obnoviti i kolodvorsku zgradu u Križevcima. Tako je HŽ Infrastruktura nedavno objavila i javni natječaj za obnovu kolodvorskih zgrada u Križevcima i Vrbovcu, no natječaj je morao biti poništen jer na njega nije pristigla niti jedna ponuda. Svejedno, HŽ Infrastruktura ne misli odustati od projekta čija je procijenjena vrijednost u nabavi 1,5 milijuna eura.

Projekt obnove kolodvorske zgrade u Križevcima ne izvodi se u sklopu projekta Rekonstrukcija postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici pruge Dugo Selo – Križevci, već kao zaseban projekt, zajedno s projektom obnove zgrade u Vrbovcu. Na nedavno objavljenom javnom nadmetanju za obnovu kolodvorskih zgrada u Križevcima i Vrbovcu nije pristigla niti jedna ponuda, zbog čega će se u idućem mjesecu ponoviti javno nadmetanje. Procijenjena vrijednost nabave je 1,5 milijuna eura – ističu iz HŽ Infrastrukture iz koje ne mogu precizno odgovoriti kada bi kolodvorska zgrada u Križevcima mogla biti obnovljena. No, zato je poznato što se konkretno planira urediti.

– Pod obnovom kolodvorske zgrade podrazumijevaju se radovi sanacije pročelja i nadstrešnice kolodvorske zgrade, uređenje prostora prometnog osoblja i prostora za prijem i otpremu putnika uz osiguranje pristupačnosti građevini osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti te uređenje površina, tzv. prvog perona i okoliša uz kolodvorsku zgradu –stoji u odgovoru HŽ Infrastrukture u kojem se naglašava da je uređenje pothodnika predviđeno u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici pruge Dugo Selo – Križevci.

– Ostali peroni, zajedno s nadstrešnicama, izgrađeni su u sklopu projekta pruge Dugo Selo – Križevci, a isti će se zajedno s manjim uređenjem pothodnika dovršiti do kraja godine – zaključuju iz HŽ Infrastrukture.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati