Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Profesori se stalno stručno usavršavaju, a učenici razvijaju svoje vještine

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca službeno je predstavila svoju Erasmus akreditaciju te planove za Erasmus aktivnosti u novoj školskoj godini. Erasmus akreditacija novi je oblik dugoročnog financiranja Erasmus projekata koji iskusnim korisnicima omogućava lakši pristup financijskim sredstvima u razdoblju od pet godina. Obuhvaća i niz aktivnosti koje podupiru ključne ciljeve institucije, a za đurđevačku Gimnaziju to je stručno usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika te razvijanje vještina učenika kroz široki spektar dodatnih sadržaja koji bi učenike trebali privući upravo gimnazijskom usmjerenju.

– Naš moto Mala škola velikog srca nit je vodilja na putu prema ciljevima kojima težimo, a to su poticajno radno okruženje, kompetentni i motivirani nastavnici, kvalitetna nastava te uspješni i zadovoljni učenici. Erasmus akreditacija u prvom je ciklusu školi donijela 87.320 eura te omogućila sudjelovanje nastavnika u strukturiranim tečajevima te dugoročne i kratkoročne mobilnosti za više od 30 učenika u prvoj godini projekta – ističe Ana Huzjak te dodaje da je Gimnazija dobila i veliko priznanje prošle godine kroz Europsku nagradu za inovativno poučavanje za Erasmus projekt Imagine.

Tomislav Ostojić, ravnatelj Gimnazije, predstavio je projekt Take EU kroz koji je Gimnazija osigurala  20.000 eura za razvijanje kurikuluma vezanog uz podučavanje o europskim vrijednostima i kulturi. Taj projekt dio je aktivnosti Jean Monnet Erasmus programa koja je dosad bila vezana isključivo uz visoko obrazovanje, a od ove godine omogućen je pristup i srednjoškolskim ustanovama. Podršku školi u provedbi aktivnosti pružaju Županija i Grad.

FOTO Ustupila Ana Huzjak

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI