Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UMJETNA TRAVA VRIJEDNA 300 TISUĆA EURA SVE JE DALJE OD KRIŽEVACA

Projekt stoji, a odnosi Grada i kluba su “hladnoratovski”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

KRIŽEVCI – Umjetna trava vrijedna oko 300.000 eura koju Hrvatski nogometni savez želi donirati NK Radniku Križevci sve je dalje od Križevaca, ali i naše županije. Kako je Podravski list prvi pisao, prije tri je tjedna najvažnije pitanje u Prigorju bilo hoće li Grad dati jamstvo za realizaciju pripremnih radova na izgradnji nogometnog terena s umjetnom travom. Nakon našeg članka stvari su se barem iskristalizirane i postale jasnije, no nažalost s vrlo nepovoljnim epilogom. Nakon objave članka na društvenim mrežama krenuo je verbalni rat između predstavnika kluba i gradonačelnika Marija Rajna, koji je završio ostavkom Dejana Pernjaka, dugogodišnjeg tajnika nogometnog kluba, ali i gradskog vijećnika i predsjednika Gradske organizacije SDP-a. Nije naodmet reći da je on uz još dvoje ili troje vijećnika najaktivniji oporbeni vijećnik. Pernjak je objasnio da je njegova ostavka, micanje s ove odgovorne pozicije, zapravo žrtva koju treba podijeliti kako bi se Grad na čelu s gradonačelnikom Mariom Rajnom pomirio s klupskom upravom.

– Moja ostavka stoji. Nije da uživam u tome niti da sam to želio, jer svi znaju koliko mi klub znači. No, ne želim biti prepreka u suradnji između kluba i Grada, to je jedini motiv moje ostavke – rekao je Dejan Pernjak.

No, dogodilo se sve samo ne to. Kako doznajemo, iz gradske uprave poručili su da s klubom nadalje komuniciraju samo putem službenih priopćenja, a odluka o financiranju pripremnih radova, koji bi vrijedili oko 200.000 eura, nije promijenjena, tj. ostalo se kod stajališta da Grad neće financirati taj projekt. Kako klub nema dovoljno novca, a drugih izvora u ovako kratkom vrijeme vrlo je teško naći, izgledno je da će ovaj novac otići negdje drugdje, jer u HNS-u neće dovijeka čekati potvrdu iz križevačkog Radnika da su osigurali izvoditelja za pripremne radove, što je uvjet da se dobije novac.

No, postoji još jedna mogućnost da križevački kraj dobije igralište s umjetnom travom, koje je vrlo važno u zimskim mjesecima kada treniranje na terenu s prirodnom travom znači i devastaciju tog igrališta. No, brojne nogometne ekipe svih uzrasta trenutno nemaju drugog izbora.

S obzirom na to da je predviđeno financiranje terena punih dimenzija, ako trava neće ići u Križevce, gdje je projekt već gotov i zemljište osigurano, ona mora ići na neki od postojećih travnjaka. Opcija je da se taj travnjak postavi na glavno igralište NK Radnika Sveti Ivan Žabno, čiji je predsjednik Tihomir Smuđ, član HNS- ove komisije za infrastrukturu koja je ovaj projekt i odobrila za financiranje.

– Sada su završeni godišnji odmori i moramo sjesti kako bismo razgovarali o opcijama. Jedna je i ta da se travnjak postavi na igralištu u Žabnu. No, klubovi, pogotovo na glavnim igralištima, pomalo napuštaju umjetnu travu jer, kako igrači tvrde, ne igra se isti nogomet na umjetnoj i prirodnoj travi. Stoga smo i mi malo skeptični prema ovom prijedlogu, no kažem, moramo sjesti i dogovoriti se – zaključio je Smuđ.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati