Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

Prometni znak godinama stoji na krivom mjestu, ljudi se zbog njega sudaraju

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Neki bi pomislili da je postavljanje prometnih znakova rutinska stvar, no jedan takav koji stoji na krivom mjestu u Frankopanskoj ulici u Koprivnici ukazuje da je njihovo precizno postavljanje itekako važno. Na propust kod postavljanja znaka koji označava pješačku i biciklističku stazu koja se proteže duž cijele ove gradske ulice ukazao nam je Koprivničanac Zlatko, kojeg već dugo smeta što je znak postavljen sa suprotne strane staze kojom se moraju kretati pješaci i biciklisti. Dakle, ako se u ulicu ulazi od strane ulice Braće Radića, s lijeve je strane pješačko-biciklistička staza, dok je s desne strane samo staza za pješake, no na njenom je početku istaknut plavi znak koji označava pješačku i biciklističku stazu, odnosno zbunjuje one koji ovuda prolaze.

– Neki dan sam zamalo svjedočio sudaru dvojice biciklista koji su, znam jer sam ih pratio pogledom, obojica gledali za jednom zgodnom ženskom koja je hodala stazom. Okrenuli su glave i jedan je drugog uočio u zadnji tren i jedva su izbjegli sudar. Onda su krenuli jedan na drugog vikati i častiti se pogrdnim riječima i psovkama – ispričao nam je situaciju naš sugrađanin, kojeg zabrinjava da bi se netko zbog krivo postavljenog znaka mogao ozlijediti.

– Znakovi se moraju poštivati, a ovo je skroz krivo. S one smo strane prometnice napravili sve, a znaka smo deli tu, na drugu stranu. I to tako stoji godinama, otkad je staza napravljena. Obratio sam se i prometnom redaru, ali nikaj se ne mijenja. Nemrem vjerovati da je takav problem znak preseliti na stranu gdje mu je mjesto – ispričao nam je.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati