Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PICOKIJADA ĆE I OVE GODINE PONUDITI BOGAT PROGRAM

Proračun 150.000 eura, povorka aranžiranih kola vraćena u stari termin

Od petka do nedjelje u Đurđevcu će biti održana najveća županijska manifestacija, Picokijada. I ove će godine ponuditi bogat program s čak 40 priredbe i više od 2000 sudionika i to ne samo iz Đurđevca i Podravine, već iz cijele Hrvatske. I ove je godine naglasak stavljen na tri najznačajnije priredbe – scenski prikaz Legende o picokima, izložbu tradicijskih kolača i ručnih radova te povorku aranžiranih kola Podravina od leta do leta, koja je vraćena u svoj stari termin, u nedjelju od 11 sati. Scenski prikaz ponovno će režirati Krešo Dolenčić prema tekstu Vida Baloga, a u izvedbi će sudjelovati više od 300 glumačkih amatera.

– Krešo Dolenčić jamstvo je da će scenski prikaz i ove godine biti na visokoj razini i ponuditi određene novitete. Posebno nas veseli činjenica da je scenski prikaz Legende o Picokima najveća predstava na otvorenom u Hrvatskoj – ističu organizatori. U gradu je „opća mobilizacija“, sve udruge sudjeluju u pripremi i organizatori vjeruju da će ovo biti jedna od najboljih Picokijada.

– Svi su uključeni, od najmlađih do najstarijih, pa smo sastavili program koji će zadovoljiti ukuse svih generacija te će svatko moći pronaći idealnu priredbu po svom ukusu – dodaju organizatori. I glazbeni dio programa bit će bogat pa će tako posjetitelji moći uživati u koncertima Gorana Barea i Majki u petak, Željka Samardžića u subotu te Parnog valjka u nedjelju. U subotu će i ljubitelji elektronske glazbe opet doći na svoje jer od dva sata iza ponoći počinje party uz dva DJ-a, Carllexa i Steve Fingersa. Novitet je i da je degustacija vola „prebačena” sa subote na nedjelju od 13 sati, dok je od novih priredbi uvršten zabavni prikaz prodaje stoke i to u nedjelju od 17 sati. U program je vraćeno natjecanje u brzini i spretnosti u vožnji oldtimer bicikla s mljekarskom kanticom koje je na rasporedu u nedjelju od 10:30 sati, uoči povorke aranžiranih kola Podravina od leta do leta. Picokijada će biti iskorištena i za dane otvorenih vrata zbirke slika đurđevačkog doajena naive Pere Topljaka – Petrine na njegovom imanju u Ulici Đure Basaričeka.

– Ulaz na sve priredbe Picokijade je besplatan pa očekujemo da po broju posjetitelja srušimo rekord – kažu organizatori. Proračun Picokijade je 150.000 eura, a organizatori svake godine ističu da je manifestacija samoodrživa, odnosno da ne opterećuje gradski proračun i da se skoro svi troškovi pokrivaju kroz sponzorstva.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati