Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove godine obilježava Tjedan upoznavanja groblja.

Ovogodišnje aktivnosti koje povezuju sva groblja u ASCE udruženju usmjerene su na održivost i borbu protiv klimatskih promjena, a koprivničko groblje uključilo se u aktivnosti postavljanjem spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te info-ploča koje su postavljene na posjetiteljima vidljivim mjestima.

Već 15 godina na koprivničkom groblju postoje spremnici za odvajanje miješanog komunalnom otpada i spremnici za lampione, a od kraja 2023. godine iz miješanog otpada odvajaju se svi korisni i reciklabilni materijali.

Od svibnja 2024. godine Komunalac postavlja spremnike za odvajanje biorazgradivog otpada, plastike i metala na svim dosadašnjim mjestima za odlaganje otpada, a postavljeni su i spremnici za stare baterije na nekoliko lokacija.

Izrađena je i informativna brošura o groblju kao dijelu udruženja ASCE te novostima o učinkovitijem odvajanju otpada koju možete pogledati OVDJE.

Stoga u povodu Tjedna upoznavanja groblja pozivamo građane da prošeću grobljem i upoznaju zanimljivu povijest našeg grada koja se tamo nalazi, a pri tome obrate pažnju na novi i napredniji sustav odvajanja otpada kojim zajedno smanjujemo količine otpada koje se odlažu na odlagališta, a povećavamo količinu korisnog otpada koji će se reciklirati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

prugovac ipak u eliti, prva žnl i dalje vrlo jaka

Nova Elitna i ŽNL bit će vrlo atraktivne, znamo kad počinju i popis svih klubova po ligama

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati