Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DVA MLADIĆA OPTUŽENA ZA LOPOVSKI POHOD PO PITOMAČI

Provalili u pet kuća, ukrali zlatninu i romobil

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv dva mladića sa zagrebačkog područja koje se tereti za niz provalnih krađa na pitomačkom području. Silvia i Ivana tereti se da su tijekom ožujka prošle godine zajedno ili pojedinačno provalili u više kuća u Pitomači. Prvo su u noći s 3. na 4. ožujka prošle godine provalili u obiteljsku kuću u Ulici Dragutina Domjanića u Pitomači. Silvio je prethodno, po Ivanovoj uputi, kupio pajser te su se potom pod okriljem noći dovezli do kuće. Dok je Silvio čuvao stražu i pazio da netko ne naiđe, Ivan je uporabom pajsera i tjelesne snage otvorio unutrašnjost kuće. Zatim je ušao unutra, preturao stvari, otvarao vrata i ladice ormara te je na kraju ukrao nakit i električni romobil ukupne vrijednosti 900 eura.

Provala u kuću

Dvije noći kasnije, Silvio i Ivan provalili su i u kuću u Ulici Petra Preradovića. Ondje je Silvio držao ljestve kojima se Ivan popeo te uporabom pajsera i tjelesne snage otvorio prozor na stražnjoj strani i ušao u unutrašnjost kuće te je ukrao zlatnu krunicu vrijednu 300 eura. Za tri slučaja provalne krađe početkom ožujka prošle godine tereti se sam Ivan. Provalio je on u kuću u Ulici braće Radić po kojoj je preturao stvari, otvarao vrata i ladice ormara, no otišao je ništa ne otuđivši. Zatim se ponovno vratio u Preradovićevu ulicu, gdje je provalio još u dvije obiteljske kuće, no ni ondje nije pronašao ništa vrijedno krađe. Silvia se tako tereti za dva slučaja teške krađe te da mu se izrekne jedinstvena kazna zatvora od deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Kako je Ivan i ranije osuđivan zbog imovinskih delikata, a i sada ga se tereti za dva slučaja teške krađe i tri slučaja teške krađe u pokušaju, njemu se smiješi puno ozbiljnija kazna. Optužnicom je predloženo da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Silvio je tijekom ispitivanja u policiji priznao počinjenje kaznenih djela te naveo da je čuvao stražu ispred kuća.

Stigli taksijem

– Ivan me više puta pitao zašto ne radim s njim i natjerao me na to. Rekao mi je da zna neke „konjarske kuće“ u kojima ima zlata, da se već dugo time bavi i da to radi zbog duga. Znao sam da je Ivan i ranije krao po kućama, a na početku mi nije rekao što ćemo raditi, već samo da idemo na „krstarenje“, na što sam na kraju pristao. U Pitomaču smo došli taksijem, kada sam shvatio da Ivan laže, ali mu se nisam usudio išta reći jer je bio agresivan – istaknuo je Silvio tijekom ispitivanja dok je Ivan rekao kako je ranije prolazio kroz Pitomaču i vidio da ondje ima kuća koje su izgledale kao da nitko u njima ne živi.

– Odlučio sam sa Silviom provaliti u te kuće. Taksijem smo stigli u Pitomaču, prijavili se u apartmane, a potom sam Silvia poslao u kupnju pajsera. Ja sam za to vrijeme provjerio neke kuće, a sve što nije zlato, ostavili smo u kućama ili smo bacili. Zlato smo kasnije prodali u Zagrebu i dobili smo 250 eura koje sam ja zadržao, dok sam Silviu ostavio romobil – kazao je Ivan.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati