Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DVOJICI MALIH LOPOVA ODREĐEN POPRAVNI DOM

Provalili u područnu školu kuću, ukrali više kila mesa i TV

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izadnju Podravskog lista

Dvojici maloljetnika sa šireg rasinjskog područja određeno je šest mjeseci popravnog doma, a jednome pojačana briga i nadzor nakon što je policija otkrila da su provalili i pokrali područnu školu i jednog sumještanina. Odgojne mjere krajem protekle godine predložilo je državno odvjetništvo. Jedan od malih lopova priznao je nedjelo iz sredine studenog 2022. godine.

Nasilno su ušli u Područnu školu na rasinjskom području, razbili staklo na ulaznim staklima te ušli kroz otvor. Iz zamrzivača su uzeli više paketa smrznutih proizvoda, i to dva paketa mljevene svinjetine, dvije kutije ribljih štapića Fresco, pola kilograma pilećih prsa, pet para kobasica za kuhanje, dva paketa po tri kilograma lopatice, a iz obiteljske kuće u vlasništvu J. G. ukrali su kazetofon marke Grundig te jedan LCD televizor Telefunken s daljinskim upravljačem i unutarnjom antenom vrijedne oko 70 eura.

Jedan od svjedoka pred pravosuđem je kazao kako su on i još dvojica bili kod trećeg prijatelja koji je pio i rekao im da idu „malo do škole“.

– Mi ga nismo pitali zašto. On je otišao i razbio prozor na vratima. Nakon kojih deset minuta on je došao do nas i pozvao nas te je rekao da mu pomognemo nositi neke stvari. Kada smo došli, prozor je bio razbijen te je iz škrinje vadio neke vrećice, a u njima je bilo meso te je rekao da mu to pomognemo nositi – pričao je njihov prijatelj i dodao kako su potom otišli do jedne kuće gdje je taj prijatelj potrgao vrata, a oni su ušli za njim.

Tamo su, kako je rekao, uzeli navedene predmete. Kasnije, televizor je uzela policija, dok si je prijatelj iz te kuće uzeo noževe.

– Kazetofon je bio kod nas u podrumu, a sada je na policiji. Nismo uzeli nikakve antene. Vrećice s mesom su ostale kod prijatelja – dodao je svjedok.

Inače, gotovo sve ove prijatelje veže slična obiteljska priča. Primjerice, jedan od njih, kako je navedeno u sudskoj odluci, iz mnogočlane je i kvalitativno disfunkcionalne obitelji.

– Drugi je pak često u školi dolazio u sukobe s drugim učenicima, zastrašivao ih i uznemiravao, iznuđivao novac, hranu, nije poštivao autoritet učitelja niti drugih odraslih osoba, u ponašanju su prevladavali inat, samovolja i prkošenje, školske obveze je slabo izvršavao, nije imao razvijene radne navike, nije pisao domaće zadaće, remetio je nastavu i onemogućavao učiteljima i drugim učenicima rad – navodi se u opisu ovih kažnjenih maloljetnika. Naravno, na ovu odluku mogu se žaliti u roku osam dana.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati