Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Psi pomažu, mačke odmažu alergičnoj djeci

Istraživači su otkrili kako suživot psa i djece koja imaju alergije na psa može smanjiti rizik od razvoja ekcema do dobi od četiri godine, dok mačka u kući može povećati rizik kod djece s alergijama na mačke. Tim na čelu s dr. TollyEpstein prikupio je podatke od 636 djeteta, koji su bili dio dugoročnog istraživanja učinka okolišnih čestica na razvoj dječjeg dišnog sustava i alergija.

Za djecu uvrštenu u istraživanje smatra se da su pod visokim rizikom za razvoj alergija zato što njihovi roditelji imaju alergije.

Istraživači su se usmjerili na nekoliko potencijalnih čimbenika rizika za razvoj ekcema, uključujući i vlasništvo psa i mačke. Djeca su testirana na 17 zasebnih alergija na godišnjoj razini u dobi od jedne do četiri godine, a roditelji su zaključili godišnje testiranje. Rezultati su pružili zanimljive informacije o kućnim ljubimcima. Istraživači su otkrili kako su djeca koja su bila pozitivna na alergije na pse imala manju vjerojatnost da će razviti ekcem do dobi od četiri godine ako su imala psa prije navršenih godinu dana djeteta. Za razliku od vlasnika pasa, kućanstva s mačkama su, čini se, imala negativan učinak na djecu s alergijama na mačke. – Djeca koja su živjela s mačkama prije navršenih godinu dana i bila su alergična na mačke na temelju kožnog testa na alergije imala su 13 puta veću vjerojatnost za razvoj ekcema do starosti od četiri godine – objasnila je dr. Epstein.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati