Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOŠLI OČISTITI KUĆU ČOVJEKU IZ KRIŽEVACA PA GA POKRALI

Punija žena iz ruke mu istrgnula mobitel, a krezuba ukrala novčanik pun eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Samac iz Križevaca ljetos se odlučio baciti na temeljito čišćenje kuće u kojoj živi u Varaždinskoj ulici. Tim je povodom kontaktirao poznanika i s njim je dogovorio da dvije ženske osobe dođu k njemu počistiti kuću. No, uz dvije ženske osobe, pojavio se ondje i jedan muškarac, a umjesto da mu počiste kuću, oni su mu ukrali novac i mobitel. Dogodilo se to 3. srpnja ove godine oko 18:45 sati, a Zagrepčanka Amela, Radmila iz Vlaislava te Ivan iz Velike Gorice u Križevčaninovu su kuću već stigli s ciljem i dogovorom da se nepripadno okoriste. Nakon što ih je čovjek ponudio pivom prije nego što počnu čistiti, žene su ga napale i ukrale mu mobitel i novčanik s novcem. Kako stoji u optužnici, koju je protiv troje „čistača“ zbog teške krađe podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, Amela je u jednom trenutku Križevčaninu iz ruke istrgnula mobitel marke Samsung i uzela ga.

Predložene kazne

Kada je čovjek krenuo za njom kako bi vratio svoj mobitel, Radmila ga je primila za desnu ruku. Tu je priliku ponovno iskoristila Amela, koja mu je iz stražnjeg džepa hlača uzela 20 eura te novčanik iz kojeg je uzela 240 eura. Za to je vrijeme trećeoptuženi Ivan stajao kod ulaznih vrata kuće, pazeći da netko ne naiđe, a nakon što su pokrali Križevčanina, predmete i novac su međusobno podijelili. Optužnicom su predložene i kazneno-pravne sankcije. Tako će Općinsko državno odvjetništvo za Amelu koja ima podužu kaznenu evidenciju tražiti godinu i pol zatvora, a za Radmilu, kojoj je ovo prvi prijestup, šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od godine dana. Kako je i Ivan ranije osuđivan, tako se i za njega traži deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Tijekom ispitivanja pred istražiteljima Amela je priznala počinjenje kaznenog djela, navodeći da je Križevčaninu uzela novac iz novčanika, no da nije uzela mobitel.

– To se sve dogodilo u njegovoj kući, svi troje smo bili u dnevnom boravku, a dogovor je bio da idemo čistiti. Pili smo, a žrtva nam je išla pokazati sobe koje treba počistiti. Vidjeli smo da ima novaca pa sam mu iz džepa uzela novčanik. Nije bilo fizičkog kontakta s njim, Radmila ga je malo primila da je ne udari, a ona mu je uzela mobitel – ispričala je Amela dok se Radmila branila šutnjom, a Ivica je rekao da je on gledao TV dok su djevojke krale Križevčanina. On je pak naveo da nije ni stigao reagirati. Nakon što ih je ponudio pivom i nakon što su kratko pričali, dvije žene su u stilu amazonki skočile na njega.

Čvrsto ga držala

– Osjetio sam da me je jedna od njih uhvatila za stražnji džep u kojem sam držao novčanik. Uzeo sam mobitel sa stola i krenuo prema WC-u kada mi je mlađa i punija žena iz ruke istrgnula mobitel. Krenuo sam za njom prema boravku kako bih vratio svoj mobitel, nakon čega me je mršavija žena koja nije imala prednje zube primila za desnu ruku i čvrsto držala. Za to mi je vrijeme druga žena rukom izvukla novčanik iz džepa te je iz njega uzela 240 eura i bacila novčanik na krevet. Istrgnuo sam se, a one su krenule prema izlazu te je mršava i krezuba žena podigla stolicu prema meni pa sam zastao dok su one pobjegle iz kuće. Kada su me žene držale, muškarac je pio pivo i krenuo prema izlazu iz kuće i pretpostavljam da je on čuvao stražu – ispričao je Križevčanin koji je naknadno shvatio da su mu „maznule“ i 20 eura koje je imao u drugom stražnjem džepu.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati