Recept tjedna pivnice K Franzu: Domaća goveđa juha za šest osoba

Recept pripremila Anita Jelak, kuharica u Pivnici K Franzu

Sastojci:

600 g junetine

1 kg goveđih kostiju s mesom

2 litre vode

sol

200 g mrkve

100g celera

100 g peršina korijena

Nekoliko zrna papra

2 glavice luka

List kupusa

List kelja

Celer list

Postupak: Oprano meso staviti kuhati u mlaku vodu, čim zavri, staviti sol, papar, korjenasto povrće i luk. Lagano kuhati 2,5 sata otklopljeno. Gotovu juhu maknuti s vatre, procijediti i ukuhati domaću kašicu ili rezance. Kuhanu mrkvu narezati na kockice ili naribati i dodati u gotovu juhu. Za kraj dodajte svježe nasjeckani peršin.

Dobar tek!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

O ŽIVOTU IVANA RAKUŠE MOGLI BI SE PISATI ROMANI

VIDEO Preživio je zatvor, batine i mučenje, radio u rudniku, brao ljekovito bilje da prehrani obitelj, a danas proslavio 95. rođendan

PROGRAM „ZAJEDNO KROZ TREĆU DOB II“

FOTO Kulinarskom radionicom obilježili Dan starijih osoba

korisni savjeti

Vrtlari ovo moraju iz vrta hitno ukloniti, leglo je bolesti i zaraze biljaka