Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Recept tjedna pivnice K Franzu: Grah varivo s kiselim zeljem i suhim mesom

SASTOJCI:

500 g suhog graha (trešnjevca)

300 g kiselog zelja

2 glavice luka

3 češnja češnjaka

2 lista lovora

300 g suhog mesa (buncek, špek, kobasica, rebrica)

1 žličica crvene dimljene slatke paprike mljevene

1/2 žličice crvene ljute paprike mljevene

sol

papar

2 žlice svinjske masti

2 žlice glatkog brašna

POSTUPAK:

Suhi grah namočimo u hladnoj vodi večer prije kuhanja i ostavimo da nabubri do jutra (koliko graha, duplo vode). U lonac stavimo, na malo masnoće sitno sjeckani luk i dinstamo ga dok ne postane staklasto žut, zatim na luk stavimo sitno sjeckani češnjak i promiješamo vrlo kratko dok češnjak zamiriši. Na to dodamo grah, kupus, suho meso narezano na kockice, lovor, paprika mljevena, sol, papar i sve skupa zalijemo i pustimo da se kuha dok grah ne postane mekan. U tavi na masti pržite brašno dok ne poprimi zlatnožutu boju, zatim dodajte slatke paprike i zalijte vodom te umiješajte u grah kako biste dobili željenu gustoću. Po želji začinite.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI