Recept tjedna pivnice K Franzu: Tagliatelle s plodovima mora

Tagliatelle s plodovima mora

Sastojci:

Luk

3 režnja češnjaka

1/2dcl maslinova ulja

Svježi peršin

1dcl bijelog vina

500 ml ribljeg temeljca

400 grama plodova mora

100 grama pelat rajčica

Sol

Papar

400 grama tagliatella

POSTUPAK:

Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk do zlatnožute boje, zatim dodamo češnjak i peršin te podlijemo bijelim vinom. Kad vino malo ispari, dodajte plodove mora i podlijevajte ribljim temeljcem. Nakon toga dodamo pelat i kuhamo još 20 minuta dok umak ne postane gust. Dodajte sol, papar i kockicu maslaca kako biste dobili kremoznost umaka. Tagliatelle skuhamo, ocijedimo i u njih dodamo napravljeni umak s plodovima mora. Dobar tek!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA PITOMAČA ZA VALENTINOVO POČASTILA PAROVE KOJI SLAVE ZLATNI PIR

“Život nije ravna crta, a za uspješan brak ključne su dvije stvari…”

SAVJETI U VRTU

Posadite ovu biljku pokraj peršina i ubrzo će ga biti na sve strane

Kako bi se osigurao pravilan rast i dugovječnost

U tijeku je redovno održavanje i orezivanje stabala na javnim površinama grada Koprivnice