Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Recept tjedna pivnice K Franzu: Tagliatelle s plodovima mora

Tagliatelle s plodovima mora

Sastojci:

Luk

3 režnja češnjaka

1/2dcl maslinova ulja

Svježi peršin

1dcl bijelog vina

500 ml ribljeg temeljca

400 grama plodova mora

100 grama pelat rajčica

Sol

Papar

400 grama tagliatella

POSTUPAK:

Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk do zlatnožute boje, zatim dodamo češnjak i peršin te podlijemo bijelim vinom. Kad vino malo ispari, dodajte plodove mora i podlijevajte ribljim temeljcem. Nakon toga dodamo pelat i kuhamo još 20 minuta dok umak ne postane gust. Dodajte sol, papar i kockicu maslaca kako biste dobili kremoznost umaka. Tagliatelle skuhamo, ocijedimo i u njih dodamo napravljeni umak s plodovima mora. Dobar tek!

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI