Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nasilje u obitelji

Rekla mu: “Opet si pijan”, pa je krenuo daviti pred djecom

Jedan će 39-godišnjak sa šireg križevačkog područja morati u roku dva mjeseca platiti 53 eura kazne jer je pijan davio suprugu. Ona se, nasreću, uspjela istrgnuti, pobjeći i pozvati policiju. Kazna je, doduše bila 160 eura, no kad mu se uzme u obzir boravak u zatvoru i plaćanje u roku, onda će na kraju i dobro proći za ovo obiteljsko nasilje. 

– Evo, ne znam zašto sam je rukom primio i pritisnuo za vrat u trenutku kada je namjeravala ući u kuću. Došao sam s posla u kasnim popodnevnim satima, prije toga sreo sam se s kumom te smo popili izvjesnu količinu alkohola – kazao je ovaj nasilni suprug na sudu i priznao kako je „bez sumnje bio u znatnoj mjeri etiliziran te slučajno zaključao ulazna vrata kuće“.

– Zaspao sam pa sam čuo glasno kucanje po ulaznim vratima, što me probudilo. Kada je supruga ušla u kuću, dobacila mi je nešto, pa sam zbog opijenosti i naglog buđenja reagirao impulzivno i neprimjereno – priznao je. 

Rekao je da je to bilo nedopušteno i da to ne može opravdati i žao mu je zbog toga. Dodao je i kako nije sklon takvom ponašanju jer nije „rabijatne naravi“. Obećao je, naravno, da to više nikad neće učiniti.  

Žrtva ovog ispada rekla je kako su više godina u braku i imaju djecu te kako je istina da se njen suprug inače nije tako ponašao. 

– Malo je reći da sam bila iznenađena kada je nasrnuo na mene bez valjanog razloga. Te večeri došla sam kući s djecom i nismo mogli ući jer su vrata bila zaključana. Pola sam sata na vrata i prozore kuće kucala i udarala rukom. Odmah se vidjelo da je spavao te da je pio. Čak su mu i djeca počela prigovarati zašto nije odmah otvorio vrata. Ja sam mu rekla: “Opet si se napio” – kazala je ona na sudu i dodala kako ju je primio za vrat, a ona je uspjela pobjeći. 

– Nakon ovog događaja situacija u obitelji je normalna i uobičajena, a on je potpuno miran i staložen. Ne osjećam strah i ugrozu od njega i ne smatram da bi mogao ponoviti nasilni čin – dodala je i navela kako ne traži da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane približavanja njoj kao žrtvi.

-U tom trenutku u organizmu okrivljenika zabilježena je koncentracija alkohola od čak 2,15 promila, tako da se nalazio u teže opitom stanju, što je neupitno utjecalo na njegove kognitivne sposobnosti te mogućnost da se normalno ophodi i ponaša na način da kontrolira svoje postupke te bude dovoljno tolerantan u odnosima sa bliskim osobama – naveo je Sud. Također, Sud je provjerio i njegovu prekršajnu i kaznenu evidenciju i utvrdio kako je, osim prometnog prekršaja, „čist kao suza“.   

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati