Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Čini se da u Križevcima nikad kraja mukama po aglomeraciji. Građani imaju dojam da radovi traju vječno, pojedine ulice i dalje su raskopane, a promet se odvija otežano. Jedna od ulica u kojoj se radi punom parom je i Ulica Pušća, čiji su nas mještani kontaktirali i upozorili da je stanje ondje dosta kaotično.

– Mi koji dolazimo na posao i prolazimo ovom ulicom moramo se naoružati živcima. Poseban je kaos za radnih dana jer stalno je raskopano – istaknula je djelatnica trgovine koja je osuđena na svakodnevno gutanje prašine jer je jedna strana ceste i dalje raskopana.

Rupe i oštri predmeti

– Ne samo da je sve puno rupa na cesti, već su i bankine problematične. Na pojedinim mjestima iz te privremene makadamske ceste vire oštri komadi željeza na koje je lako zapeti i oštetiti vozilo, pogotovo po noći. Radovi već traju jako dugo i zanima nas kada će naša ulica biti završena – kazala je jedna Križevčanka koja stanuje u ovoj ulici, a iz nositelja projekta, odnosno Vodnih usluga Križevci građane mole za samo još malo strpljenja.

– U Ulici Pušća izvode se radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i kućnih priključaka, dok su izvedeni radovi na rekonstrukciji odvodnje. Izvođač radova Zagorje Gradnja d.o.o. Zagreb radove planira završiti do kraja ovog mjeseca te, nakon ispitivanja, ulicu asfaltirati sredinom srpnja – odgovorili su nam iz križevačkih Vodnih usluga, ali i otkrili odgovor na pitanje koje vjerojatno zanima većinu stanovnika Križevaca i okolnih naselja.

– Predviđen završetak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području Vodnih usluga Križevci je do kraja rujna ove godine – istaknuli su iz Vodnih usluga.

Novi ugovor

Inače, u vodoopskrbi je do sada sveukupno izgrađeno i rekonstruirano 22.500 metara vodovodne mreže te 1.160 priprema za vodovodne priključke i 58.700 metara odvodnje te 1.750 priprema za kućne priključke odvodnje. Vodne usluge su na svojim Internet stranicama izvijestile da je tijekom travnja potpisan novi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim financiranje projekta Aglomeracije Križevci prelazi iz sustava financiranja Operativnog programa konkurentnosti i kohezije u Nacionalni program oporavka i otpornosti. Radovi se izvode na sustavu odvodnje u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Majurcu, Križevačkoj Poljani, Greberancu, G. Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj ulici, Radničkom dolu i Pušći. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u ulicama F. Markovića, K. Heruca, F. Galovića i Mladinama, navodi se u zadnjoj objavi stranice Aglomeracija Križevci.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati