Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PEHIST

REKORDER? Ivicu (40) je u jednom danu isti sudac kaznio u četiri različita procesa

Na pitanje „Kako si?“, ovaj bi 40-godišnji Ivica s đurđevačkog područja lako mogao odgovoriti „Bilo je i boljih dana“, jer je vrlo vjerojatno srušio neslavni pravosudni rekord! Naime, u samo jednom danu proglašen je krivim za četiri prekršaja u četiri različita sudska procesa, i to kod istog suca.

U tri slučaja bio je uhvaćen u prometu pod utjecajem alkohola, dok je u jednom napao suprugu. Prvi je slučaj bio onaj od 6. prosinca 2019. godine kad ga je policija zatekla na lokalnoj cesti Đurđevac – Kalinovac. Bio je u svom renaultu pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. Za to je dobio 875 eura kazne, no kako je bio u pritvoru i ako plati u roku od dva mjeseca – onda će mu kazna biti samo 557 eura. Također, ostao je mjesec dana bez vozačke. Imao je sreću jer u prethodne tri godine nije radio takve gluposti, inače bi kazna bila barem trostruko veća. Prošlo je pola mjeseca, a Ivica je opet bio „na policiji“.

– U jedan sat u noći u obiteljskoj kući psihički je i tjelesno napao suprugu. Vikao joj: „Ku*vo, mutavko, je*o ti Bog mater debelu!“. Više ju je puta zatim ošamario. Za to je dobio 265 eura kazne, a plati li to u roku, onda samo 176 eura.

Tri mjeseca bio je miran, a onda se „zaigrao“, no ovaj put u opelu. U Đurđevcu su ga, oko pola noći, zaustavili policajci i utvrdili kako vozi s 1,29 promila. Tu je dobio 676 eura kazne ili 451 ako sve plati u roku.

Zadnji slučaj  – opet problemi u prometu. Opet je „pao“ u policijskoj kontroli. Sad je vozio lokalnom ulicom prema svojoj kući. Krivudao je kolnikom, prelazio na suprotnu stranu, a policija je to vidjela. Imao je 1,57 promila i nije bio vezan. Za taj slučaj dobio je 902 eura kazne, a nakon što mu se „odbije“ vrijeme u pritvoru i plati li u roku od dva mjeseca, onda mora platiti samo 548 eura. Kad se sve zbroji, u samo jednom danu ovaj je Podravac „lakši“ za 1700 eura, no može se smatrati sretnim, jer da je sud bio strog – mogao mu je iz novčanika komotno uzeti najmanje 3000 eura.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati