Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DAN OPĆINE NOVO VIRJE

FOTO/VIDEO Remetović: Svi projekti koje provodimo za dobrobit su mještana, a demografska politika je prioritet

Općina Novo Virje svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Josipa Radnika. Mirko Remetović, načelnik Općine osvrnuo se na realizirane investicije te naglasio kako je općinski proračun među najnižima u županiji pa su svi kapitalni projekti usmjereni na povlačenje sredstava iz državnog proračuna i fondova Europske unije.

– Od Ministarstva znanosti i obrazovanja za opremanje dječjeg vrtića smo dobili 162.500 eura. Uz potporu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine modernizirali smo javnu rasvjetu i postavljene su 443 led svjetiljke čime ćemo ostvariti uštede i dati doprinos u očuvanju okoliša. Na nogometnom igralištu smo postavili montažne tribine, a ta investicija sufinancirana je europskim novcem. Uz nogometni teren, postavljena su i igrala za djecu. Obnovili smo Vatrogasni dom u Medvedički, dok su na izletištu Čarda uređene prostorije i u planu je postavljanje igrala za djecu – kaže Mirko Remetović.

Općina, dodao je načelnik, vodi brigu o svim dobnim skupinama stanovništva. Tako se isplaćuju rodiljne naknade, sufinancira se boravak mališana u vrtiću, osnovnoškolcima kupnja školskog pribora, a srednjoškolcima i studentima troškovi prijevoza, dok umirovljenici dobivaju božićnicu i uskrsnicu.

– Za mlade nudimo poticaje za kupnju i obnovu stambenih objekata i s ponosom možemo reći da je dosad velik broj mladih obitelji ostvarilo pravo na takve poticaje i odlučilo se za život u našoj Općini. Vodimo brigu i o starijim i nemoćnim kroz program gerontodomaćice u suradnji sa Županijom. Uskoro kreće realizacije nove faze projekta Zaželi, a još jedna gerontodomaćica zaposlena je kroz Kluba Mariška. Mi smo poljoprivredni kraj pa se iz općinskog proračuna izdvajaju sredstva i za poljoprivrednike. Podupiremo i rad svih udruga, a one su nositelji društvenog života – kaže Mirko Remetović.

U planu Općine je izgradnja sportskog centra u čemu je prvi korak uređenje terena za tenis, kao i pomoćne zgrade kod nogometnog igrališta, a među prioritetima je i asfaltiranje Trepčanske ulice. Ti projekti su, kaže načelnik, prijavljeni na natječaje i očekuje se potpore koje su nužne za njihovu realizaciju.

– Svi projekti koje provodimo su za dobrobit su naših mještana, a demografska politika prioritet je Općine. Pred nama je još puno posla i planova i nadam se da ćemo u budućnosti biti još uspješniji za dobrobit svih mještana. Zahvaljujem svima koji nam na bilo koji način pomažu u realizaciji naših projekata – zaključio je Mirko Remetović.

Uoči svečane sjednice, u Dječjem vrtiću Bregunica je priređeno svečano otkrivanje jumbo slike koji su s novovirovskim motivima oslikalo članovi Molvarsko likovnog kruga.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati