Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Revolt građana u Koprivnici, pokrenuli peticiju: “Situacija je neizdrživa, vozači luduju!”

Stanari Čakovečke ulice u Koprivnici punih 20 godina traže da se riješi prometna problematika u njihovoj ulici. Promet je kroz njihovu ulicu, kažu oni, sve gušći jer sve više vozača koji žele izbjeći semafor na Varaždinskoj cesti prolazi kroz njihovu ulicu. Otvorenjem škole u Podolicama još je više, tvrde oni, ugrožena sigurnost djece. U više navrata pisali su i peticiju da se promet u njihovoj ulici barem uspori, a osim gradskoj upravi, obratili su se i Ministarstvima prometa te prostornog uređenja, no ni to im nije pomoglo.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Unatrag tri godine promet je svojim intenzitetom nas stanovnike doveo do neizdržive situacije koju je nužno hitno riješiti. Sad je otvorena i Osnovna škola Podolice pa još više djece pješači kroz našu ulicu i pitanje je vremena kad će netko stradati – ističu stanari Čakovečke ulice.

U jednom dijelu ulice, dodaju oni, postavljeni su ležeći policajci i zabranjen je promet kamionima nosivosti veće od 7,5 tona, ali ni to nije pomoglo u zaustavljanju neodgovornih vozača koji jure u preostalom dijelu ulice, kao i kamiona koji ne poštuju zabranu.

– Redovito fotografiramo kamione koji krše propise pa je znalo biti i verbalnih obračuna jer su se znali zaustaviti i napadati nas. Želimo da se u kompletnoj ulici uspori promet i onemogući kamionima da koriste ovaj obilazak. Svi stanovnici ulice potpisali su dosadašnje peticije i svi smo složni u namjeri da se konačno riješi prometna problematika. Postoje rješenja kao što je sužavanje ceste na pojedinim dijelovima ili uvođenje jednosmjernog prometa, a može i Grad sam pronaći alternativu da se stane na kraj našem problemu – zaključili su stanari Čakovečke ulice.    

U gradskoj upravi ističu kako su upoznati s prometnom problematikom u Čakovečkoj ulici.

– S obzirom na aktualne i predstojeće infrastrukturne radove, prvenstveno vezane uz projekt aglomeracije, nije moguće pronaći trajno rješenje jer će Čakovečka ulica prilikom zahvata na Varaždinskoj i Križevačkoj cesti služiti kao obilazni pravac. Radi usporavanja prometa u Čakovečkoj ulici postavljeni su uspornici. Nakon što završe sva predviđena ulaganja u infrastrukturu Grad će, uz dozvolu Policijske uprave i ostalih nadležnih službi, izraditi rješenje radi rješavanja zahtjeva stanovnika Čakovečke ulice – navode u gradskoj upravi.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI