RoboPetak – izrađivali robotska kolica i predstavili igre o energetskoj učinkovitosti

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović u petak je održana radionica robotike u okviru programa RoboPetak. Voditelj je bio prof. Boris Tonc, a polaznici u dobi od devet do 13 godina izrađivali su robotska kolica i pokretali ih strujom. Sljedeća radionica na rasporedu je 26. kolovoza.

-Pri samom kraju programa članovi projektnog tima projekta Green AURA, iz Regionalne agencije Sjever i Grada Koprivnice, predstavili su AR (augmentiranu stvarnost op.a.) igru o energetskoj učinkovitosti koja je osmišljena u okviru projekta Green AURA koji grad Koprivnica provodi u suradnji s REA-om. Na 14 lokacija u gradu Koprivnici postavljene su table s uputama i interaktivni 3D AR sadržaj kojeg je potrebno pokrenuti pomoću „Equinox XR“ aplikacije i kojim je ispričana cjelovita priča o energetskoj učinkovitosti na pristupačan način svim dobnim skupinama – navode u Gradu.

Projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ odnosno Green AURA financiran u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI