Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ruralne žene u Novigradu: Predstaviti će se 13 žena iz županije i gošća iz Austrije

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije organiziraju Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, kao jedinstveni projekt u Hrvatskoj, koji promovira žene iz ruralnih područja s pojedinačnom prezentacijom njihove radišnosti, svestranosti i kreativnosti s elementima očuvanja kulturne baštine i tradicije, s naglaskom na njihove posebnosti. Festival će se održati u subotu, 2. srpnja u Novigradu Podravskom u sportskoj dvorani Osnovne škole Profesor Blaž Mađer.

Cilj projekta je afirmacija žena iz ruralnih područja i promocija različitosti života današnje žene u ruralnim područjima, promicanje ravnopravnosti spolova i ljudskih prava. Posebni cilj je umrežavanje žena radi jačanja položaja žene u ruralnom prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima, očuvanja običaja te podravskog i prigorskog izričaja.

Štandovi sudionica će se moći razgledati uz degustaciju svega pripremljenog od 17 sati, a program počinje u 18 sati promocijom Monografije izdane povodom 10. obljetnice te se nastavlja Festivalom uz pojedinačno predstavljanje sudionica i zabavni program. Bit će to prilika upoznati 13 žena iz naše županije i gošću iz austrijskog Gradišća, uz posebni doživljaj svega prezentiranoga i svih posebnosti vrijednih pažnje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati