Ruralne žene u Novigradu: Predstaviti će se 13 žena iz županije i gošća iz Austrije

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije organiziraju Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, kao jedinstveni projekt u Hrvatskoj, koji promovira žene iz ruralnih područja s pojedinačnom prezentacijom njihove radišnosti, svestranosti i kreativnosti s elementima očuvanja kulturne baštine i tradicije, s naglaskom na njihove posebnosti. Festival će se održati u subotu, 2. srpnja u Novigradu Podravskom u sportskoj dvorani Osnovne škole Profesor Blaž Mađer.

Cilj projekta je afirmacija žena iz ruralnih područja i promocija različitosti života današnje žene u ruralnim područjima, promicanje ravnopravnosti spolova i ljudskih prava. Posebni cilj je umrežavanje žena radi jačanja položaja žene u ruralnom prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima, očuvanja običaja te podravskog i prigorskog izričaja.

Štandovi sudionica će se moći razgledati uz degustaciju svega pripremljenog od 17 sati, a program počinje u 18 sati promocijom Monografije izdane povodom 10. obljetnice te se nastavlja Festivalom uz pojedinačno predstavljanje sudionica i zabavni program. Bit će to prilika upoznati 13 žena iz naše županije i gošću iz austrijskog Gradišća, uz posebni doživljaj svega prezentiranoga i svih posebnosti vrijednih pažnje.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI