Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IZVRIJEĐAO DRUŽICU NA 'PASJA KOLA'

S čak 2,73 promila obrušio se na ženu

Jedan će 41-godišnjak iz Virja u roku mjesec dana morati platiti kaznu od 123 eura jer se totalno pijan nasilnički ponašao prema supruzi, koja je, dodajmo, također bila „malo pod gasom“. Inače, kazna mu je bila 265 eura, no kako je bio pritvoren dva dana, smanjena mu je za 80-ak eura. Preostali dio do 123 eura neće morati platiti ako to podmiri u roku. 

Nasilje se, navodi se u presudi, dogodilo 3. svibnja 2022. oko 13.30 sati u Virju. Bio je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,73 promila, nasilnički se ponašao u obitelji. Svoju nevjenčanu suprugu, koja je imala 0,68 promila alkohola, psihički je uznemiravao riječima: “Pi*ka ti materina, ku*vo, je*eš se s drugima”, što je kod nje prouzročilo uznemirenost i povredu dostojanstva. 

Inače, sud je dotičnog nasilnika dvaput zvao na ročište glavne rasprave, no pošta se vraćala nepročitana, a drugi put se vratilo naznakom „odselio“. Potom je objavljen poziv putem e-oglasne ploče suda. Prilikom pritvaranja i saslušanja okrivljeni je kazao da će se braniti na sudu, no to nije učinio. 

– Na ročište glavne rasprave nisu pristupili ni uredno pozvani oštećena žena ni predstavnik tužitelja. Svoj nedolazak nisu opravdali pa je Sud morao pokloniti vjeru policijskom zapisniku nakon uhićenja supruga i njegove družice. 

Oštećena žena pred policijom je rekla da je došla sa svojom djecom u Virje u posjet k stricu, a tamo je bio i njezin nevjenčani suprug. Dva dana kasnije oko 13.30 sati na dvorištu u Virju njezin nevjenčani suprug psihički ju je uznemiravao gore navedenim riječima. – S obzirom na to da tri godine nije bio kažnjavan zbog takvih prekršaja, po ocjeni Suda ovako izrečenom novčanom kaznom bit će postignuti svrha i cilj izricanja prekršajnih sankcija i postignut dovoljan utjecaj na okrivljenika da ubuduće ne čini iste ili slične prekršaje – navodi Sud. 

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI