Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

S nećakom došao ‘oteti’ ženu od ljubavnika, on si pucao u glavu i ostao nepokretan!

Jedan se naš općinski sud ovih dana bavio nesvakidašnje zamršenim okršajem koji se zbio 19. studenog 2020. godine oko 21.30 sati u jednom mjestu u Podravini i Prigorju. Lokacije i identitet sudionika ove zapetljane i ružne, ali vrlo istinite i bolne priče, zbog zaštite žrtve, djece i maloljetnika te svjedoka smo zaštitili i zbog potrebe članka izmijenili.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako stoji u presudi, Dinko (39) je zajedno s 19-godišnjim nećakom Karlom došao kod Nikole kako bi odveo kući svoju suprugu Mirelu (32) koja je s njim u izvanbračnoj vezi.

Ostavila ga i otišla ljubavniku

Kako je Nikolin brat Matija (36), koji je također okrivljen za sudjelovanje u nasilju, pojasnio kasnije na sudu, Mirela je ostavila Dinka s njihovo petero djece preselila k Nikoli s kojim je bila u vezi nekoliko mjeseci. Dinko se u međuvremenu rastao od Mirele, no tog dana mu je očito prekipjelo i došao je do Nikole kako bi majku svoje petero djece vratio kući. Udarao je po vratima da mu netko otvori nakon čega ga je Nikola udario šakom u glavu i povukao ga s nećakom Karlom u hodnik gdje su se tukli i naguravali tako da su Nikola i Dinko razmijenili nekoliko snažnih udaraca šakama po glavi. Nakon toga se u tučnjavu uključio Matija koji je sukobljenima rekao da izađu iz stana jer tu nije mjesto da se tuku. Kada su izašli iz stana uputili su se prema dvorištu gdje su se ponovno sukobili i tukli. Nakon toga u sukob se otvoreno uključio četvrtookrivljeni Matija koji je Dinka primio s obje ruke oko vrata te ga razdvojio od Nikole, dok je trećeokrivljeni Karlo izašao na dvorište i uhvatio za ruku svoju tetu Mirelu s kojom se uputio prema Dinkovu autu. Kada su ušli u vozilo, Karlo je pozvao ujaka Dinka da idu kući, a zatim je Nikola otvorio vrata auta i pozvao Mirelu da izađe van. Tada je Dinko ponovno zatvorio vrata svog auta te su se odvezli, dok su prvookrivljeni Nikola i njegov brat Matija otišli u zgradu.

Pucao si u glavu

Na suđenju je sudac obustavio prekršajni postupak protiv prvookrivljenog Nikole koji je pokušao samoubojstvo vatrenim oružjem nakon čega se liječio u koprivničkoj bolnici, a poslije toga je smješten u udomiteljsku obitelj jer je od posljedica samoranjavanja bio u lošem zdravstvenom stanju. Nekomunikativan i djelomično paraliziran u međuvremenu je i preminuo.

Trećeokrivljeni Karlo oslobođen je prekršajne odgovornosti za što su ga policajci teretili prekršajnom prijavom. Drugookrivljeni Dinko proglašen je krivim i mora platiti 381 kunu, a četvrtookrivljeni Matija, koji je također proglašen krivim, 190 kuna kazne. Obojica moraju platiti po 100 kuna troškova suda.

Drugookrivljeni Dinko na sudu je priznao krivnju i objasnio kako je pozadina sukoba odnos njegove žene Mirele (od koje se rastao) koja je započela izvanbračnu vezu s Dinkom. Zbog toga je došao s nećakom Karlom. Dinko je prvookrivljenog Nikolu opisao kao vrlo problematičnu osobu sklonu prekršajima i kaznenim djelima. Mirela je zbog njega bila na policiji na ispitivanju i zamolila je svoju šogoricu, Nikolinu sestru, da dođe po nju. Zbog toga je s nećakom došao tamo. Dinko je rekao kako ga je Nikola tukao, a Matija držao za ruke dok ga je ovaj lupao. Udarcima su mu, kako kaže, nanijeli posjekotinu iznad lijevog oka.

Nisu očekivali ljubavnika

– Moja je supruga Mirela bila u vezi s Dinkom. Svih petero maloljetne djece ostalo je živjeti sa mnom i sam skrbim o njima. Nisam još dobio presudu o rastavi braka – kazao je Dinko na sudu. Njegovu stranu priče potvrdio je i njegov nećak Karlo. Rekao je samo kako nisu očekivali da će u stanu biti Nikola koji je odmah po izlasku iz stana počeo udarati Dinka. Četvrtookrivljeni Matija na sudu je porekao da je ikako sudjelovao u sukobu, no nasuprot Dinkovu iskazu, rekao je kako je Mirela nakon toga prekinula vezu s Nikolom i vratila se k svojem mužu Dinku. Ostali svjedoci, koji su bili pozvani na sud, susjedi i supruga četvrtookrivljenog Matije nisu bili od prevelike dodatne koristi sucu tako da je donio presudu na temelju prikupljenih iskaza, policijskog zapisnika i ostalih dokaza priloženih u sudski spis. Iskazu četvrto okrivljenog Matije sudac nije vjerovao zato što su ga svi teretili da je sudjelovao u sukobu, a ne kako on to tvrdi da je ostao u stanu i da se nije miješao.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati