Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Povrat novca i bez računa

S polica poznatog trgovačkog lanca povlači se namirnica zbog jako kancerogene tvari

S polica trgovačkog lanca dm povlači se popularna grickalica dmBio rižini krekeri s malinom zbog pristusnoti jako kancerogene tvari, aflatoksina.

Aflatoksini su toksični produkti plijesni Aspergillus flavus, koji se prirodno nalaze u velikom broju namirnica i ubrajaju se među najjače kancerogene tvari.

– S ciljem zaštite kupaca, dm iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio rižini krekeri s malinom, 8+ mjeseci, 35 g proizvodne šarže „NL 157“ s rokom trajanja 04.06.2024. Broj proizvodne šarže i rok trajanja nalaze se na poleđini pakiranja proizvoda, a povlačenje se odnosi isključivo na proizvode s navedenim brojem proizvodne šarže te rokom trajanja, navode iz dm-a.

Razlog povlačenja

Trgovački lanac dm povlači proizvod dmBio rižini krekeri s malinom, 8+ mjeseci, 35 g jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda s gore navedenim rokom trajanja i brojem šarže mogu sadržavati aflatoksine. Aflatoksini nastaju kao produkt metabolizma gljivica, a mogu utjecati na zdravlje ukoliko ih se konzumira tijekom dužeg vremenskog perioda.

Sve kupce koji su već kupili proizvod navedene proizvodne šarže i roka trajanja pozivamo da ga prestanu koristiti te da proizvod, otvoren ili neotvoren, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Sigurnost kupaca i kvaliteta proizvoda za dm su od velike važnosti. Ispričavamo se kupcima zbog nastalih neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem e-mail adrese, stoji u priopćenju.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati