Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šef HŽ Prijevoza: Uvodimo novu željezničku liniju Koprivnica – Zagreb

Šef Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić sa svojim suradnicima boravio je protekli tjedan na sastanku sa županom Darkom Korenom, a glavna tema bila je modernizacija pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica koje izvodi turski Cengiz.

-Svjesni smo da se u vrijeme ovako velikih radova putnički promet odvija s poteškoćama te da vlakovi zbog toga kasne, no nastojimo maksimalno olakšati putovanje organizacijom prijevoza autobusima na dionicama koje su u prekidu, a razmišljamo i o nekim oblicima potencijalnih kompenzacija i dodatnih pogodnosti za ovaj period radova kako bi naši putnici bili zadovoljni – rekao je Ukić i dodao kako će nakon radova kvaliteta vožnje biti na najvišem nivou, pa apelira na strpljenje jer uistinu riječ je o velikom zahvatu.

Zagreb, 170511. Ulica velimira Skorpika, Koncar. Tvrtka Koncar-elektroindustrija predstavila je regionalni elektromotorni niskopodni vlak proizveden za Hrvatske zeljeznice. Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Dodao je i kako za Koprivničko-križevačku županiju planiraju uvođenje dodatne putničke linija kako bi povezanost prema Zagrebu bila još bolja.

-Krenuli smo s planiranjem voznog reda za iduću godinu, a već krajem ove godine uvodimo i novu, dodatnu liniju na relaciji Koprivnica-Zagreb kako bi povezanost prema metropoli bila još bolja. Riječ je o putničkom vlaku koji će svakog dana prema Zagrebu prometovati iza 15 sati, vjerujemo da će biti interesa za ovu liniju – kazao je Ukić. Župan Darko Koren istaknuo je kako će nova pruga značiti bolju prometnu povezanost, omogućiti ne samo razvoj županijskog gospodarstva, nego i svih sfera društvenog života.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati