Šef HŽ Prijevoza: Uvodimo novu željezničku liniju Koprivnica – Zagreb

Šef Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić sa svojim suradnicima boravio je protekli tjedan na sastanku sa županom Darkom Korenom, a glavna tema bila je modernizacija pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica koje izvodi turski Cengiz.

-Svjesni smo da se u vrijeme ovako velikih radova putnički promet odvija s poteškoćama te da vlakovi zbog toga kasne, no nastojimo maksimalno olakšati putovanje organizacijom prijevoza autobusima na dionicama koje su u prekidu, a razmišljamo i o nekim oblicima potencijalnih kompenzacija i dodatnih pogodnosti za ovaj period radova kako bi naši putnici bili zadovoljni – rekao je Ukić i dodao kako će nakon radova kvaliteta vožnje biti na najvišem nivou, pa apelira na strpljenje jer uistinu riječ je o velikom zahvatu.

Zagreb, 170511. Ulica velimira Skorpika, Koncar. Tvrtka Koncar-elektroindustrija predstavila je regionalni elektromotorni niskopodni vlak proizveden za Hrvatske zeljeznice. Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Dodao je i kako za Koprivničko-križevačku županiju planiraju uvođenje dodatne putničke linija kako bi povezanost prema Zagrebu bila još bolja.

-Krenuli smo s planiranjem voznog reda za iduću godinu, a već krajem ove godine uvodimo i novu, dodatnu liniju na relaciji Koprivnica-Zagreb kako bi povezanost prema metropoli bila još bolja. Riječ je o putničkom vlaku koji će svakog dana prema Zagrebu prometovati iza 15 sati, vjerujemo da će biti interesa za ovu liniju – kazao je Ukić. Župan Darko Koren istaknuo je kako će nova pruga značiti bolju prometnu povezanost, omogućiti ne samo razvoj županijskog gospodarstva, nego i svih sfera društvenog života.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI