Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nije predao DIP-u financijski izvještaj o primanjima

Šef vijeća u podravskoj općini kažnjen s 80 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Darko Štefanić, aktualni predsjednik Općinskog vijeća u Podravskim Sesvetama, koji je izabran s liste Grupe birača, kažnjen je s 80 eura jer Državnom izbornom povjerenstvu nije poslao financijski izvještaj o primanjima u 2021. godini! Vijećnici su to, naravno, dužni po sili zakona, pa je nejasno kako to nije učinio i Štefanić, inače upravni pravnik po struci.

– U razdoblju od 1. siječnja 2022. do 2. ožujka 2022., u Podravskim Sesvetama, kao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću, nije Državnom izbornom povjerenstvu dostavio godišnji financijski izvještaj za 2021. s propisanim prilozima – navodi se u prekršajnom nalogu đurđevačkog suda koji dodaje kako je počinio prekršaj Zakona o financiranju političkih aktivnosti. Inače, propisane su kazne za taj prekršaj od 2000 do 20.000 kuna (268 do 2680 eura).

Pravosuđe je o nedostatku izvještaja obavijestilo Državno izborno povjerenstvo pa je sud nedvojbeno utvrdio da je okrivljeni „počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret, odnosno da se u radnji okrivljenika nalaze sva obilježja prekršaja za koji ga se tereti“. Stoga nije bilo potrebno ni ispitati okrivljenog ni provoditi raspravu nego samo izdati novčani prekršajni nalog. – Kad se uzmu u obzir sve okolnosti počinjenja prekršaja, te činjenica da okrivljeni do sada nije bio kažnjavan zbog takvih prekršaja, nije nužno okrivljeniku izreći zakonom propisanu novčanu kaznu, već će i blažom kaznom biti postignuti svrha i cilj izricanja prekršajno pravnih sankcija – piše u nalogu, a mi dodajemo kako će mu se kazna smanjiti na 53 eura ako je plati u roku od 30 dana po pravomoćnosti sudskog naloga.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati