Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nije predao DIP-u financijski izvještaj o primanjima

Šef vijeća u podravskoj općini kažnjen s 80 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Darko Štefanić, aktualni predsjednik Općinskog vijeća u Podravskim Sesvetama, koji je izabran s liste Grupe birača, kažnjen je s 80 eura jer Državnom izbornom povjerenstvu nije poslao financijski izvještaj o primanjima u 2021. godini! Vijećnici su to, naravno, dužni po sili zakona, pa je nejasno kako to nije učinio i Štefanić, inače upravni pravnik po struci.

– U razdoblju od 1. siječnja 2022. do 2. ožujka 2022., u Podravskim Sesvetama, kao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću, nije Državnom izbornom povjerenstvu dostavio godišnji financijski izvještaj za 2021. s propisanim prilozima – navodi se u prekršajnom nalogu đurđevačkog suda koji dodaje kako je počinio prekršaj Zakona o financiranju političkih aktivnosti. Inače, propisane su kazne za taj prekršaj od 2000 do 20.000 kuna (268 do 2680 eura).

Pravosuđe je o nedostatku izvještaja obavijestilo Državno izborno povjerenstvo pa je sud nedvojbeno utvrdio da je okrivljeni „počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret, odnosno da se u radnji okrivljenika nalaze sva obilježja prekršaja za koji ga se tereti“. Stoga nije bilo potrebno ni ispitati okrivljenog ni provoditi raspravu nego samo izdati novčani prekršajni nalog. – Kad se uzmu u obzir sve okolnosti počinjenja prekršaja, te činjenica da okrivljeni do sada nije bio kažnjavan zbog takvih prekršaja, nije nužno okrivljeniku izreći zakonom propisanu novčanu kaznu, već će i blažom kaznom biti postignuti svrha i cilj izricanja prekršajno pravnih sankcija – piše u nalogu, a mi dodajemo kako će mu se kazna smanjiti na 53 eura ako je plati u roku od 30 dana po pravomoćnosti sudskog naloga.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI