Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OKORJELI KRIMINALAC OPET ĆE U ZATVOR NA POLA GODINE

Senad je vulkanizeru ukrao mobitel i prodao ga ujaku za 400 kuna: “Bio sam pijan…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Okorjelom i više puta osuđivanom kriminalcu Senadu (34), iz jednog sela pored Koprivnice, smiješi se još malo života iza rešetaka, na što je on, između ostalog, i naviknut. Zbog raznih krađa i razbojništva dosad je u zatvoru proveo nekoliko godina života, a novom nepravomoćnom presudom osuđen je bezuvjetno na šest mjeseci. Sve to zbog krađe Huawei mobitela vrijednog 2500 kuna, kojeg je maznuo u svibnju prošle godine iz radionice jednog koprivničkog vulkanizera. Iskoristio je odsustvo vlasnika, koji je otišao na ručak, i otvorio ladicu ormara te u džep stavio vrijedan uređaj. Isti je nakon toga preprodao ujaku Ljubi za 400 kuna. U Senadovu obranu možemo napisati da je bio pijan, iako je bilo tek 14 sati, no gazda vulkanizacije odmah je posumnjao u njega.

– Kada sam se nakon 15-ak minuta vratio, primijetio sam da su vrata od radione otvorena, što mi je bilo čudno jer ih je uvijek zatvaram. Kasnije sam primijetio da nedostaje mobitel, koji se nalazio u ladici u ormariću s alatom, kako ne bi bio na vidljivom mjestu. Nazvao sam policiju i rekao da je to mogao učiniti jedino Senad jer često dolazi u radionu – ispričao je vlasnik vulkanizacije.

Senad je priznao nedjelo i za sve okrivio alkohol, a policija je mobitel pronašla i oduzela kod njegovog ujaka Ljube.

– Nećak je došao i rekao da je na klupi u parku našao mobitel te da mi ga želi prodati. Tražio je za njega 500 do 600 kuna, a ja sam mu rekao da trenutno imam 400 i da ću mu ostatak kasnije dati. Ostavio mi je taj mobitel, koji sam namijenio za svoju kćerku. Tjedan dana kasnije nazvali su me iz policije, no bio sam u Varaždinu. Tada sam posumnjao da je mobitel možda ukraden – ispričao je u svojstvu svjedoka ujak Ljubo.

Na temelju izjava svih svjedoka, ali i Senadovo priznanje, na sudu nisu imali previše posla oko ovog slučaja. Osumnjičenika su proglasili krivim za počinjenje kaznenog djela protiv imovine i osudili ga na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, s obzirom na to da ima bogatu kriminalnu prošlost iz koje nije naučio mnogo toga. Ta učestala osuđivanja bila su mu otegotna okolnost, a olakotno je bilo to što je priznao krađu. Također, na ime paušalnog troška mora uplatiti 40 eura u državni proračun. Kako su rekli na sudu, to neće biti problem, jer je zaposlen i nema maloljetne djece koju bi morao uzdržavati. Zaposlen je, inače, na sezonskim poslovima u Podravki, a završio je četiri razreda osnovne škole.

FOTO Vedran Tkalec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati