Sigurna kuća za žrtve nasilja u obitelji uskoro spremna za prve korisnice

Sastao se ovaj tjedan projektni tim projekta Novi početak, tj. gradnje i opremanja Sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji. Naveli su kako su završeni radovi na obnovi zgrade sigurne kuće, čija je vrijednost nešto više od četiri milijuna kuna s PDV-om. Novouređeni prostori uskoro će biti predani na upravljanje HERA-i, a uslijedit će i opremanje sigurne kuće.

-U nastavku sastanku dogovoreni su detalji o organizaciji javne kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je planirana za 22. rujna u Đurđevcu, a uslijedit će i duge promotivne aktivnosti. Također je bilo riječi i o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještajima o napretku – kazali su u projektnom timu.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je počeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI