Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
novi obrat z slučaju ante šimunovića

Šimunoviću će se ponovno suditi za “upad” na sjednicu Vijeća

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Došlo je do obrata u slučaju osuđenog Ante Šimunovića, koji je upao i vrijeđao prisutne na sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega. Podsjetimo, prije pet godina održala se najmučnija sjednica Vijeća ikada održana u Ludbregu. Nakon nešto više od sat vremena trajanja sjednice u Gradsku vijećnicu ušao je Ante Šimunović, smijenjeni član Nadzornog odbora gradske komunalne tvrtke Lukom. On je želio da kao građanin sudjeluje na sjednici Vijeća, no predsjednik Antun Šimić nije htio za to niti čuti te mu je naredio na izađe van i rekao kako se je trebao najaviti tri dana prije. Tada je Šimunović vikao, galamio, upadao im u riječ dok se na upozorenje predsjednika Gradskog vijeća nije oglušio. Nakon toga pozvana je policija koja ga je uz lakšu fizičku prisilu udaljila sa sjednice.

– Moj motiv bio je da na sjednici Gradskog vijeća slušam one kojima je narod dao vlast, kako taj narod svojim odlukama osiromašuju. Pritom mislim na ove nove namete, koje su izglasali i istovremeno sebi podigli naknade. Za to da se moram najaviti tri dana prije nisam znao. Ja u ovom slučaju nisam ometao javni red i mir, želio sam samo čuti kako naši vođe djeluju – rekao nam je tada Ante Šimunović.
Zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika Šimunoviću je izrečena kazna. Nakon izricanja kazne, Šimunović se žalio na presudu Općinskog suda u Varaždinu kojom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 50 dnevnih iznosa, koji se računa u iznosu od 300 kuna, što iznosi 15 tisuća kuna te je trebao platiti troškove presude.

Također, u žalbi je naveo kako bi lokalna vlast trebala biti u službi javnog interesa građana. Županijski sud u Velikoj Gorici prihvatio mu je žalbu te ukinuo prvostupanjsku presudu i predmet uputio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.

– Sloboda izražavanja jedno je od temeljnih ljudskih prava koje je važno za svako demokratsko i pluralističko društvo. Pravo na slobodu izražavanja obuhvaća informacije koje se ne smatraju moralno upitnima te ih se prima blagonaklono, kao i one koje „vrijeđaju, šokiraju ili uznemiruju“ – poručuju iz Županijskog suda u Velikoj Gorici.

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati