Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Županijska uprava za ceste Varaždinske županije nastavlja s opsežnim radovima

Širit će se važna prometnica i graditi staze u ludbreškoj režiji

Aktivnosti županijske uprave za ceste Varaždinske županije na području cijele varaždinske županije, pa tako i u ludbreškom kraju, u proteklom su razdoblju bile vrlo brojne te su realizirani projekti koji uvelike poboljšavaju kvalitetu prometovanja. No, i nadolazeće razdoblje označit će brojna ulaganja u prometnu infrastrukturu.

– U proteklom je razdoblju na ludbreškom području izvedeno dosta zahvata te je osim redovnog održavanja svih naših cesta izvedeno i nekoliko većih zahvata pojačanog održavanja, među kojima bihizvodio i tri kružna toka čijom smo izgradnjom povećali sigurnost prometa na tim raskrižjima – naveo je Tomislav Osonjački te dodao da ŽUC zadnjih nekoliko godina, sam ili u suradnji s općinama i gradovima, rješava kritične točke izgradnjom kružnih tokova, gdje se značajno podiže razina sigurnosti prometa na cestama. 

Nedavno su završeni radovi u Svetom Petru, gdje se realizirao projekt kompletne rekonstrukcije raskrižja koje jedotad glasilo kao jedna od crnih točaka u ludbreškomkraju. Radilo se o vrlo zahtjevnom projektu čijom je realizacijom znatno olakšano prometovanje tepovećana sigurnost prometa. Isto tako, kružni tok izgrađen je u i Dubovici, na području općine Veliki Bukovec. Realiziran je i projekt izgradnje kružnog toka u Hrženici. Ovim je projektom također bitno poboljšana sigurnost ovog raskrižja, koje je bilo poprište čestih prometnih nesreća.

– Također, obnovljeni su kolnici na ludbreškompodručju, a vrijednost svih tih radova veća je od milijun eura – naveo je ravnatelj Osonjački. 

Iako je mnogo toga već napravljeno, ovdje se na kani stati, već su u najavi novi vrijedni projekti koji će dodatno poboljšati kvalitetu prometne infrastrukture u ludbreškoj regiji, ali i cijeloj Varaždinskoj županiji.Odmah po završetku zimske službe nastavili su se radovi na nekoliko lokacija. Što se tiče samog grada Ludbrega, radi se na proširenju ceste između Slokovca i Apatije, ali isto tako i na lokacijiObrankovec – Sveti Đurđ. Radi se o lokacijama koje su vrlo prometne pa će radovi biti od velikog značaja, posebice za bicikliste i pješake, koji će sada imati poseban prostor za kretanje na prometnici, a uskoro kreću i radovi na proširenju kružnog toka u Ludbregu.

– Također, krenut ćemo u sanaciju ceste Hrženica – Sveti Đurđ te krenuti s uređenjem ceste Kapela – Sveti Petar – naveo je Tomislav Osonjački. Radi se i na ostalom dijelu županije, a krenuli su i radovi pojačanog održavanja.

– Izdvojio bih radove koji su u tijeku, a radi se o sanaciji klizišta koje saniramo uz pomoć Vlade RH na cestama koje su bile i još su uvijek zatvorene te će se završetkom sanacije ponovno pustiti u promet – istaknuo je Tomislav Osonjački.

FOTO ŽUC

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati