Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Još jedna knjiga poznate Koprivničanke

Sjećanje i zaboravi tjera vas na promišljanje

U prostorijama Gradske vijećnice u Koprivnici, prošloga četvrtka održala se zanimljiva promocija knjige prim. dr. Tereze Salajpal; Sjećanje i zaboravi. Knjiga je objavljena u Maloj biblioteci Ogranka Matice Hrvatske.
Promociju knjige uveličali su Maja Kusenić Gjerek koja je književnica i autorica predgovora, Darko Pernjak sunakladnik u ime Društva književnika te Darko Ernenčić. Posebnu notu ovoj promociji dao je i Noa Pehnec, učenik Umjetničke škole Fortunat Pintarić koji je na klarinetu odsvirao nekoliko skladbi.

Kako ova knjiga ima posebnu notu te kako utječe na poglede života govori književnica i autorica predgovora Maja Kusenić Gjerak.
-Pisanje tekstova o njenim knjigama mi je nadahnuće i poticaj, ne samo za kritičarski rad, već i za književni. Ne možete ne čitati ove tekstove, a ne promisliti o najosobnijim stvarima – priča Maja Kusenić Gjerak.

Sama autorica osvrnula se i na izgled knjige koju je ujedno i sama napravila.
-Raspelo u sebi nosi jako veliku simboliku. Raspelo je drvo život, slika naših života. Uz to, veliko značenje je i u simbolici kruga. Simbol vremena koji protječe te se uranja u vječnost –  zaključuje gospođa Tereza. 

FOTO: Tea Gašparić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI