Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GRAD JE PONOVNO JEDAN OD DOMAĆINA

Sjećate li se? Prije devet godina sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Koprivnici nestale su tri Afrikanke

Grad Koprivnica ponovno je jedan od gradova-domaćina za najtalentiranije svjetske rukometaše, a ovog puta u sklopu Svjetskog rukometnog prvenstva za kadete koje će se igrati od 2. pa do 13. kolovoza. Osim Koprivnice, gradovi domaćini bit će i Varaždin, Rijeka te Opatija, a ždrijeb je odlučio da će se u koprivničkoj Sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo igrati utakmice skupine C i D u kojima su kadetske reprezentacije Egipta, Islanda, Japana, Češke, Španjolske, Južne Koreje, Brazila i Bahreina.

Ovo nije prvi puta da Koprivnica kao jedan od sudomaćina ugošćuje Svjetsko rukometno prvenstvo za mlađe uzraste, a mnogi se još sjećaju pomalo bizarnog događaja koji se zbio prije devet godina. Naime, Koprivnica je te 2014. godine uz Dugo Selo, Zagreb i Čakovec ugostila Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke. U tadašnjoj Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović (opa. danas se dvorana zove Sportska dvorana Josip Samaržija-Bepo) igrale su se utakmice grupe C u kojoj su bile mlade reprezentativke Mađarske, Francuske, Portugala, Švedske, Japana i Demokratske Republike Kongo.

Tada su reprezentativke afričke države digle djelatnike PU Koprivničko-križevačke na noge jer su jednostavno – nestale!

Laetitia Mayunga Mumbala (18), Mirnelle Mazenga Kelle (20) i Julie Mvita Betu (19) napustile su hotel Picok u Đurđevcu u kojem je bila smještena njihova reprezentacija, bez da su ikog obavijestile o tome. Policija je tragala za odbjeglim rukometašicama, ali uzalud. Špekuliralo se da su iste otišle na Jadransku obalu i potom se gliserom uputile u Italiju, ali ništa od toga nije službeno potvrđeno.

Njihova reprezentacija je izgubila sve utakmice na turniru, a djevojke nikad nisu pronađene niti se zna jesu li registrirane prilikom ulaska u neku drugu zemlju. Naime, njihove fotografije i nakon devet godina stoje u službenoj evidenciji nestalih osoba u Republici Hrvatskoj. Što je djevojke natjeralo da pod okriljem noći napuste hotel i upute se u nepoznato nije poznato, ali pretpostavlja se da su zbog teških životnih uvjeta u Demokratskoj Republici Kongo želje pronaći mjesto pod Suncem u nekoj od europskih zemalja.

FOTO Nestali.hr

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati