Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ekspresna sjednica u Đurđevcu mogla bi se prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda

Sjednica Gradskog vijeća gotova za 16 minuta, bez rasprave, primjedaba ili pitanja

Poznata Guinnessova knjiga rekorda već gotovo sedam desetljeća donosi popis svih mogućih rekorda od kojih su neki krajnje bizarni i neobični. Zabilježen je ondje i najmanji policijski pas, tek 28 centimetara visoka čivava Tinker Toy, a svoje mjesto ondje našao je i jedan Danac koji je u nosnice uspio ugurati čak 68 šibica. Nalazi se ondje recimo i Wain, najstariji zabilježeni australski wombat ikad koji je ovih dana proslavio 34. rođendan, ali i Mađar Barnabas koji je srušio rekord neprekidno igrajući kompjutersku igricu World of Warcraft čak 59 sati i 20 minuta.

Bez diskusije prihvaćeno

Svoje mjesto u poznatoj knjizi rekorda moglo bi naći i Gradsko vijeće Grada Đurđevca, i to po rekordno kratkom roku trajanja sjednice, pošto je ono u četvrtak trajalo točno 16 minuta i 6 sekundi. I prije je đurđevačko gradsko vijeće bilo poznato po brzopoteznim sjednicama, no ova prošlotjedna srušila je sve rekorde, vjerojatno i zato što na sjednici nije bilo niti jednog od trojice oporbenih vijećnika. I SDP-ovci Marko Fucak i Tomislav Sokač, kao i HDZ-ov Rajko Gašparić ispričali su se zbog poslovnih obveza koje nisu nikako mogli eskivirati. A kada nije bilo oporbe, nije bilo niti jednog pitanja pozicije, tako da je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković samo proletio kroz devet točaka, a pozicija je bez diskusije sve prijedloge jednoglasno prihvatila.

– Nisam mogao prisustvovati sjednici u četvrtak zbog neodgodivih obveza na poslu i na vrijeme sam se ispričao. Redovit sam na sjednicama, često se javljam za riječ, a ovo nije prvi puta da je sjednica završila tako brzo – kazao je Fucak, dok Gašparić ističe da unatoč tome što radi u Sloveniji uspije doći na 90 posto sjednica i da je prema statistici najaktivniji vijećnik.

– Radim u Sloveniji i posao mi je prioritet. Sjednice se namjerno stave ovako preko tjedna da svaki puta moram uzeti godišnji odmor. Još sam ranije molio predsjednika da se sjednice, koje su tada bile u 17 sati, premjeste na sat kasnije odnosno na 18 sati, a umjesto toga one su stavljene u 16 sati – rekao je Gašparić, koji tvrdi da su sjednice gradskog vijeća u Đurđevcu ionako alibi za bjesomučno trošenje i upravljanje gradom samo jedne osobe.

Uhodana mašinerija

– U ovih osam godina otkako sam u vijeću, nismo imali niti jednu konstruktivnu raspravu bilo kojeg člana vijeća osim nas oporbenjaka i predsjednika. Čudi me da baš nitko i baš nikad od pozicije nema svoje mišljenje i očito je riječ o dobro uhodanoj mašineriji za dizanje ruku, bez obzira koja je točka i koji je zaključak. Kad već nije bilo oporbe, nisu se ni trebali sastajati, moglo je to i brže i moglo se samo javiti da će podržati sve prijedloge i zaključke – istaknuo je Gašparić i dodao da je sve to zapravo tužno.

– Zna se i koliko te odluke koštaju i koliko se grad zadužio, a siguran sam da se moglo napraviti više za manje novca – zaključio je Gašparić.

Inače, na sjednici je gradonačelnik Hrvoje Janči podnio izvješće o radi za drugih šest mjeseci prošle godine. Istaknuo je kako je lani realiziran rekordan proračun od 15,9 milijuna eura od čega su izvorni prihodi bili 5 milijuna eura, a ono što se zove pomoći i najvećim dijelom se odnosi na realizaciju EU projekata iznosi 9,5 milijuna eura.

– Glavne aktivnosti usmjerene su prema realizaciji projekata i u zadnjih šest mjeseci prošle godine prijavljeno ih je sedam. To su energetske obnove područnih škola, zamjena krovišta na utvrdi Stari grad koja je u provedbi, zelena tranzicija utvrde Stari grad vrijedna 6,5 milijuna eura, opremanje rasadnika, ozelenjivanja i razvoja zelene infrastrukture, nastavak urbane zelene strategije te projekt „Snaga pomoći 4“ – rekao je Janči i dodao da je u provedbi 16 projekata vrijednih 9 milijuna eura, a novost je da će od ovog mjeseca profunkcionirati aplikacija „Transparentnost“, na temelju koje će se objavljivati svi troškovi plaćanja grada i svih gradskih ustanova.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati