Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NASILJE U PITOMAČI

Sjeo djevojci na trbuh i počeo ju gušiti, a onda se na vratima pojavila policija…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na gotovo pa minimalnu kaznu zatvora na Općinskom je sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen 32-godišnjak iz Pitomače. Ovaj je muškarac osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema svojoj djevojci, nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnji upućenih njoj. On je, stoji u presudi, u razdoblju od 15. do 31. srpnja u stanu u Pitomači, učestalo i rukovođen ljubomorom, obezvrjeđivao svoju djevojku s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu. Vrijeđao ju je riječima „Kurvo, je*eš se s ciganima, je*eš se za novce sa starcima od 50 godina, pi*ka ti materina!“, a govorio joj je da će je našamarati i razbiti joj glavu. Takvim je ponašanjem, stoji u presudi, umanjivao njen ugled i povrijedio njeno dostojanstvo, čime je teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod bliske osobe izazvao strah za njezinu sigurnost. No, tu se 32-godišnjak nije zaustavio.

Eskaliralo nasilje

Dana 12. rujna 2022. godine u noćnim je satima, također rukovođen ljubomorom, fizički nasrnuo na djevojku u stanu u kojem su zajedno živjeli.

– Pristajući da ozlijedi i s ciljem da ustraši djevojku s kojom je bio u intimnoj vezi i živio u zajedničkom kućanstvu, rukama ju je uhvatio za podlaktice i u dva navrata odgurnuo prema zidu. Uslijed toga je djevojka leđima i glavom udarila o zid te zadobila dvije ogrebotine kože vrata, dvije ogrebotine kože obje podlaktice i ogrebotine kože gornjeg dijela leđa – stoji u presudi u kojoj se dodaje da ju je potom odgurnuo rukama, uslijed čega je pala na pod. Zatim je sjeo na njen trbuh, pritom joj u više navrata govoreći „ubit ću te“, a koje riječi su kod djevojke izazvale osjećaj straha i bojazni za vlastiti život. Za kazneno djelo nasilja u obitelji, 32-godišnjaku je izrečeno godinu dana zatvora, za tjelesne ozljede jedna godina, a za prijetnje šest mjeseci. No, ka koncu mu je izrečena bitno blaža jedinstvena kazna zatvora u trajanju od svega 13 mjeseci. Ali, ni to nije sve, pošto mu je izrečena i djelomična uvjetna osuda i to na način da će se neuvjetovani dio jedinstvene kazne zatvora u trajanju od tek šest mjeseci izvršiti. Preostali dio kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci neće se izvršiti ako 32-godišnjak u roku provjeravanja od jedne godine ne počini novo kazneno djelo.

U kaznu zatvora uračunata su mu i dva dana provedena u pritvoru, a tijekom postupka tvrdio je kako nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i branio se šutnjom. No, dokazi su pokazivali drukčije jer nakon što ju je 32-godišnjak pretukao, djevojka je završila u ambulanti, gdje je utvrđeno da je zaista ozlijeđena što je potvrdio i sudsko–medicinski vještak.Nesretna djevojka ispričala je da su problemi u vezi s 32-godišnjakom počeli kada je promijenila posao i zaposlila se u automat klubu. Njen je novi posao odjednom počeo smetati 32-godišnjaka jer je pretpostavljao da njegova djevojka ima seksualne kontakte s klijentima u automat klubu.

Prebacio ga alkohol

– Sve je eskaliralo u drugoj polovici srpnja, kada mi je prigovarao s kime se to družim i da imam spolne odnose sa starcima. Govorio mi je da će me našamarati i razbiti mi glavu, a to mi je govorio svakodnevno. Zbog sveg toga sam se osjećala neugodno, a 12. rujna je već od jutra bio po kafićima i konzumirao alkohol – kazala je djevojka i prisjetila se tog dana kada ju je nasilnik i fizički napao.

– Odjednom ga je prebacilo. Počeo mi je prigovarati i vrijeđati me, a kada sam krenula doma, on je krenuo za mnom. Ponovno me optuživao i prijetio mi da će me nalupati, hvatao me za ruke i govorio da ne mogu u stan. Htjela sam se maknuti i nazvala sam prijateljicu i zamolila je mogu li prespavati kod nje jer se nisam nadala tako agresivnom ponašanju – ispričala je djevojka koja je prvo s nasilnikom morala otići do stana u kojem je živjela po uniformu za posao.

– Čim sam ušla, krenuo je s agresivnim ponašanjem i pokušao me izbaciti iz stana. Psovao me, vrijeđao, uzimao mi je stvari iz ruku i dva do tri puta me nabio na zid balkona. Sve to vrijeme moja se prijateljica nalazila u dnevnom boravku te smo nekako izašle iz stana, ali bez uniforme. Ponovno smo krenule prema stanu i opet je govorio odvratne stvari i ugurao me u stan. Zatvorio je i zaključao vrata zbog čega je prijateljica ostala vani, a za to me vrijeme odgurnuo na krevet. Krenuo me hvatati za vrat pri tome mi govoreći da će me ubiti – ispričala je djevojka koja se aktivno branila od napadača, no on je bio jači.

– Brzo sam izgubila snagu i bacio me na pod. Sjeo mi je na trbuh i s obje me ruke počeo gušiti, pri tome se derući da će me ubiti. U jednom sam navratu ostala bez zraka, a ubrzo je netko pokucao na vrata i ispostavilo se da su to bili policajci koje je pozvala moja prijateljica – opisala je nesretna djevojka ovo šokantno iskustvo s agresivnim i ljubomornim nasilnikom.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati