Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Školarci vode brigu o vrtovima i cvjetnjaku: “Veselili su se svakom radnom satu!”

Učenici đurđevačkih područnih škola Budrovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Čepelovac odlučili su uzgajati zdravo povrće te su uz vodstvo svojih učitelja posadili školske vrtove. Sadili se salatu, luk i ciklu te učili kako se pravilno brine o vrtu. Učenici su se okušali u štihanju vrta, sijanju povrća, zalijevanju biljaka i pljevidbu trave, a bili su vrijedni tijekom cijelog proljeća.

– Kao nagradu za svoj trud dobili su zdravo povrće koje su konzumirali u školi i sa svojim ukućanima. Veselili su se svakom radnom satu u vrtu i izjavili su da se vole brinuti o biljkama te ih uzgajati bez kemijskih sredstava – kaže učitelj Davor Šokec.

Budrovčani su marljivo uređivali i školski cvjetnjak. Redovito su plijevili korov te zalijevali novoposađene sadnice cvijeća. Pratili su rast biljaka, naučili ih imenovati i razlikovati, a kasnije su uživali u mirisima i bojama ukrasnog i ljekovitog cvijeća i grmlja u svom školskom dvorištu te se sladili plodovima posađenih voćaka u školskom voćnjaku. – Nadamo se da će učenici kroz cijeli život znati cijeniti zdravu hranu te da će se brinuti o urednosti i čistoći svog okoliša. Učenje iz izvorne stvarnosti najbolje je učenje – kaže Davor Šokec.

Ustupio Davor Šokec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVO JU JE ZAPEKLA DESNA STRANA GLAVE, A ONDA POČELO SUZITI OKO

VIDEO Nada (66) je doživjela moždani udar, a da toga nije bila niti svjesna

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati