Školarci vode brigu o vrtovima i cvjetnjaku: “Veselili su se svakom radnom satu!”

Učenici đurđevačkih područnih škola Budrovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Čepelovac odlučili su uzgajati zdravo povrće te su uz vodstvo svojih učitelja posadili školske vrtove. Sadili se salatu, luk i ciklu te učili kako se pravilno brine o vrtu. Učenici su se okušali u štihanju vrta, sijanju povrća, zalijevanju biljaka i pljevidbu trave, a bili su vrijedni tijekom cijelog proljeća.

– Kao nagradu za svoj trud dobili su zdravo povrće koje su konzumirali u školi i sa svojim ukućanima. Veselili su se svakom radnom satu u vrtu i izjavili su da se vole brinuti o biljkama te ih uzgajati bez kemijskih sredstava – kaže učitelj Davor Šokec.

Budrovčani su marljivo uređivali i školski cvjetnjak. Redovito su plijevili korov te zalijevali novoposađene sadnice cvijeća. Pratili su rast biljaka, naučili ih imenovati i razlikovati, a kasnije su uživali u mirisima i bojama ukrasnog i ljekovitog cvijeća i grmlja u svom školskom dvorištu te se sladili plodovima posađenih voćaka u školskom voćnjaku. – Nadamo se da će učenici kroz cijeli život znati cijeniti zdravu hranu te da će se brinuti o urednosti i čistoći svog okoliša. Učenje iz izvorne stvarnosti najbolje je učenje – kaže Davor Šokec.

Ustupio Davor Šokec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI