Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Sa Zavoda za zapošljavanje

Smanjio se broj nezaposlenih muškaraca, a povećao broj žena u potrazi za poslom

Krajem mjeseca veljače na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1897 nezaposlenih osoba, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci. U odnosu na mjesec ranije to je 68 osoba ili 3,5 posto manje nezaposlenih, a u odnosu na veljaču prošle godine evidentirane su 52 nezaposlene osobe manje ili 2,8 posto manje.

Pad broja nezaposlenih u odnosu na siječanj zabilježen je u ispostavama Đurđevac (54 osobe ili 8,5 posto) i Koprivnica (21 osoba ili 1,8 posto), dok je u ispostavi Križevci evidentiran rast i to za sedam osoba ili 4,8 posto. U ukupnom broju nezaposlenih osoba, žene čine udio od 57,5 posto (1.090 žena), a muškarci udio od 42,5 posto (807 muškaraca), a dok se broj nezaposlenih muškaraca smanjuje (62 ili 7,1 posto), broj nezaposlenih žena se povećao za 114 ili 11,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najveći broj nezaposlenih su osobe sa završenom trogodišnjom srednjom školom (573 osobe ili 30,2 posto), a potom osobe sa završenom samo osnovnom školom (477 osoba ili 25,1 posto). Gledano po dobnim skupinama, najveći dio nezaposlenih bilježe osobe dobne skupine 50 – 59 (23,1 posto), a potom 20 – 29 godina (22,5 posto). Tijekom veljače novčanu naknadu koristila je 351 nezaposlena osoba ili 26 manje u odnosu na siječanj dok je u veljači iz evidencije nezaposlenih izašlo 295 osoba što je 28,8 posto više nego u siječnju, a 25,5 posto manje nego u veljači prošle godine. Najviše novozaposlenih je u građevinarstvu (33 osobe) i prerađivačkoj industriji (23 osobe).

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ludbreg dobiva novu obrazovnu ustnovu koju već pohađa više od 120 djece

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati